Huan Pablo Eskobar
Profimedia.rs
Huan Pablo Eskobar

Profimedia.rs

Huan Pablo Eskobar, Foto: Profimedia.rs

Iako niko iz porodice Eskobar nije bio u našim krajevima Huanu  se danas, javljaju mnogi ljudi iz Srbije preko društvenih mreža.

On u intervjuu za "Večernje novosti" ne otkriva njihov indentitet, navodeći samo da pokazuju veliko poštovanje prema njegovoj porodici.

Huan je postao šire poznat svetskoj javnosti zahvaljujući knjizi "Moj otac, Pablo Eskobar".

Na pitanje novinara kakav je otac bio Pablo Eksobar, Huan odgovara:

 - Najbolji tata na svetu! Ponašao se prema meni kao prema najboljem prijatelju. Nikad me nije usmeravao da nastavim ono čime se on bavio.

Iako je bilo logično da vi budete Eskobar Drugi, postali ste arhitekta i porodični čovek...

 - Mogao sam da nastavim stazama mog oca, ali sam bio svedok velikog nasilja i boli. Samo bi se ludak odvažio da ponovi njegovu životnu priču. Na vreme sam shvatio da i kad bih osvetio oca, ne bih mogao da ga vratim. Samo bih uništio život sebi, svojoj porodici, a Kolumbiji doneo još crnju budućnost, kaže Eskobarov sin.

Po zvaničnoj verziji vaš otac je ubijen 2. decembra 1993. u obračunu sa policijom, ali se i dalje spekuliše da je izvršio samoubistvo....

 - Apsolutno sam siguran da se moj otac ubio zbog ljubavi prema svojoj porodici. Nije želeo da budemo taoci sopstvene države. Za deset godina skrivanja nije upotrebio telefon, sve do dana koji je odabrao da mu bude poslednji. Učinio je to svesno kako bi ga neprijatelji locirali. Šta god tvrdila zvanična verzija, nijedna policijska sila nije učestvovala u operaciji. Paravojnik Karlos Kastanjo Hil obavio je celokupni operativni posao - rekao je, između ostalog, Huan Pablo Eskobar za "Večernje novosti".