Hteo sam da je ispišem sa tekvondoa
alo.rs
Tijana Bogdanović
Tijana Bogdanović, Foto: Profimedia

On je na taj korak hteo da se odluči zbog loše finansijske situacije.

"Nije lako napraviti šampiona u Srbiji, pošto finansijska situacija nije baš na nivou. Posebno kada imaš takmičara u kadetskoj ili juniorskoj kategoriji. Sve im je potrebno, putovanja, oprema, a nemaš nikakvu podršku. Na primer, pošalješ dvoje takmičara u Nemačku i za to ti je potrebno 500 evra, a posle se tri meseca češeš i razmišljaš kako da ih vratiš", kaže Tijanin otac za "Informer".

Međutim danas je presrećan što to nije učinio.

Tijani Bogdanović su nekoliko puta "ukrali" pobedu

Događaj iz finala Igara nije jedini kada su u pitanju odluke na štetu Tijane Bogdanović.

"Rekla je 'ne mogu više'. Uzeli su joj tako nekoliko puta pobedu. Mali smo, nemamo snagu, bez obzira na sve. Bojao sam se da ovo može da se dogodi. Milicu Mandić ne mogu baš tako, ipak je ona ime. Verovatno su izračunali da sa najmlađom to neće biti šteta. Znate li koliko je to treninga, odricanja, svakog dana više sati u sali. Vidim da se klipovi borbe sa Kineskinjom Vu, koju niko u ovoj kategoriji nije pobedio, gledaju. Ovo će proći i moje je samo da poželim da nastavi ovako", kaže Gale za "Politiku".

"Zbog novca sam, pre nekih sedam godina, razmišljao da ih ispišem sa tekvondoa. Tada smo imali troje dece i četvrto na putu i bio je to veliki udar za naš budžet. Međutim, Gale (trener Dragan Jović) je prepoznao kvalitet u Tijani i odlučio je da joj pomogne. Plaćao je takmičenja, poklonio je Tijani i starijoj ćerki Zvezdani prvi pravi kimono, do tada su imale šiveni. Ukinuo im je i članarinu kada smo dobili četvrto dete. Iskreno, da nije bilo Galeta tada, sada ne bi bilo ni ove medalje. On je veliki čovek i humanista", priča Bratislav.

Tijana ima dve sestre i brata i svi treniraju tekvondo. Najstarija Zvezdana ima 20 godina, Helena 14, a Žarko sedam.

Tijanina mama Violeta Bogdanović istakla je da nije gledala nijedan ćerkin meč u poslednje dve godine, osim finalnog.

"Prestala sam da gledam njene borbe. Pre dve godine sam se mnogo iznervirala na nekom takmičenju, ne znam šta je tačno bilo, i od tada kad počne meč, ja odem u drugu sobu. Čujem porodicu kako navija, a ja dođem kad se sve završi. Tako je bilo i sada, sve do finala, finale smo gledali u klubu svi zajedno. Mada, kad sad razmislim, bolje da sam ostala kod kuće. Bilo mi je stvarno teško", priznala je Violeta Bogdanović.