Povređeni Adilj Saitović
Privatna arhiva
Povređeni Adilj Saitović

Privatna arhiva

Povređeni Adilj Saitović, Foto: Privatna arhiva

Napad se dogodio 3. marta oko 18 sati u autobusu gradskog prevoza na liniji 304 u Boleču. Snežana Janjićijević tvrdi da je nasilnik iz nepoznatog razloga hteo da izvuče njenog sina iz autobusa, a kad nije uspeo, potegao je nož i pokušao da ga ubode u vrat.

- Adilj je sa drugarom krenuo u kafić u Vinči. Taj Milan L. ušao je u autobus na stanici kod škole u Ritopeku. U autobusu je nasrnuo na moje dete, a prethodno je zvao svog drugara da dođe automobilom u Boleč, jer su imali plan da gepekuju mog Adilja! Kada su stigli do stanice u Boleču, Milan je terao mog sina da izađe iz autobusa i pretio mu je da će ga izbosti nožem ako ne izađe! Sin nije hteo da izađe, posle čega je Milan na njega potegao nož! Adilj je podigao ruku da bi se odbranio i Milan ga je posekao po nadlaktici. Posle ga je pesnicama udarao po licu - kaže dečakova majka vidno uznemirena.

Navrzao se na celu porodicu!

Majka izbodenog dečaka kaže da joj nije jasno zašto Milan L. napada njenu porodicu i šta hoće od njenih sinova.

- Ne znam šta hoće od nas?! Kako da se zaštitimo od njega?! On je opet na slobodi, iako smo ga prijavljivali. Mesecima nisam puštala decu u školu, jer ne smem! Nasrtao je na mene u autobusu kada sam sama išla u prodavnicu! Ćerku je hteo da pregazi, a muža mi je jurio nožem po centru Ritopeka - kaže Snežana i moli policiju i tužilaštvo za pomoć.

Prema njenim rečima, Adilju je od udaraca oteklo lice i desno oko mu je skroz zatvoreno.

- Nos i lice su mu povređeni, celo lice mu je otečeno i modro. Otok je počeo toliko da se širi da mu je desno oko zatvoreno. Milan L. je posle napada uhapšen, ali je odmah pušten da se brani sa slobode! - kaže naša sagovornica.


Snežana ističe da Milan L. mesecima maltretira njenu porodicu i da je nekoliko puta pretukao u školi i njenog mlađeg sina Nikolu (13)!
- Nije mi jasno zbog čega se navrzao na našu porodicu. To traje od oktobra prošle godine. Mlađeg sina je prvo mesecima vređao, psovao i maltretirao! Dečaku je u jednom trenutku dozlogrdilo u uzvratio mu je. Tada je nastao pakao! Dečak je ušao u školu i otišao u muški toalet. Napadač je utrčao za njim u školu i pitao tetkice gde se nalazi. Ušao je u toalet i pretukao ga je. Šutirao ga je i rukama i nogama! To se nastavilo! Posle mesec dana ponovo je nasrnuo na njega na velikom odmoru. Srećom da se tu našao moj muž, koji je došao u školu da mu odnese pare za užinu! Tada je krenuo i na mog muža. Divljao je i polomio flašu! I tada smo zvali policiju, ali nisu reagovali! Podneli smo preko 30 prijava, ali niko ništa ne čini - kaže majka pretučenih dečaka. 

Šesnaestogodišnjak uboden u ruku

Privatna arhiva

Šesnaestogodišnjak uboden u ruku, Foto: Privatna arhiva

 Kako nezvanično saznajemo, Milan L. je odranije poznat policiji i lokalno stanovništvo tvrdi da je navodno narko-diler. 

Advokat: Tražim da policija zaštiti porodicu

Advokat Saša Nikolić, koji zastupa žrtve napada, tvrdi da porodica Saitović trpi nasilje od oktobra prošle godine.

- Neshvatljiv je birokratski odnos policije i tužilaštva prema onima koje treba da štite! Napadač im od oktobra upada u kuću, tuče mlađeg sina u školi, preti im telefonom, a sada im je i starijeg sina posekao nožem. Porodica je podnela oko 30 krivičnih prijava, dok sam se ja obratio načelniku policije u Grockoj, ali ništa nisu preduzeli da zaštite porodicu - kaže advokat Nikolić.

 

Krvav sedišta na mestu incidenta

Privatna arhiva

Krvav sedišta na mestu incidenta, Foto: Privatna arhiva

 

Komentari (8)

zokimoki

06.03.2018 08:08

Drzavo zasto ne reagujes? E ovo je problem,zakoni postoje al se sprovodi na burazerski nacin. Po mom ovom je mesto u zatvoru.

mile

06.03.2018 08:46

@zokimoki - Brateeee mnogo si pogresio njemu je mesto u grobu .

Ragazzi Zvezdanic

07.03.2018 09:16

@zokimoki - I bice mu mesto u grobu

Policoja

06.03.2018 11:26

Zato 5 puta u toku nedelje dolaze da me traze zato sto sam presao na zuto svetlo na semaforu, cak i u pola 5 ujutru jer necu da se odazovem. Kada se prvo ove stvari rese onda neka dodje red na kriminalce kao ja (sto prelaze na zuto svetlo na semaforu).

zokimoki

06.03.2018 12:36

@Policoja - Ti nemas nikog iza ledja, pa si prvi na listi. Jbg

Pera Detlic

06.03.2018 12:43

Kriminalna drzava, nismo ni u autobusu bezbedni.

Stanovnici Ritopela

06.03.2018 18:12

Mozda Milan L. Delimicno jeste takav,ali kakva je porodica Saitovic-Janicijevic Koliko porodica Saitovic-Janicijevic je do sada dobila prijava?

Mirko90

06.03.2018 23:01

Lazu cigani, nemojte da mislite da je istina sve sto procitate u novinama. Znam ja dobro i te cigane i tog Milana i nabijem ih na ... sve. Maltretiraju oni njega vise nego on njih, nego... oni su cigani, jebiga. Zasticena vrsta.