Josip Broz Tito
Alo!
Josip Broz Tito

Alo!

Josip Broz Tito, Foto: Alo!

Keleminac je za portal Dnevno najavio objašnje tužbe, koju je podneo 13. aprila Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Tužbom se zahteva osuda ideologije jugokomunista (komunista, a danas antifašista) i objavi u svim sredstvima javnog informisanja.

Takođe, od države se zahteva da zabrani veličanje takve ideologije, njihovih simbola od petokrake zvezde i jugoslavenske zastave, kao i javno okupljanje komunista i Jugoslavena 25. maja u Kumrovcu gde se veliča Josip Broz Tito koji je, kako se navodi, proglašen za jednog od deset masovnih svetskih ubica.

A-HSP je Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu priložio dopis o zločinima u Hudoj jami i pronađenih “600 grobova u Sloveniji u kojima su tela civila koje su zverski ubijali jugokomunisti Josipa Broza Tita”. Osim toga, navode i svedočanstva preživelih iz logora Jasenovca, kao i likvidiranja počinjena na ostrbu Daksi.

Nakon što su se ispred zgrade Hrvatskog sabora pojavili s transparentima među kojima na jednom stoji pitanje upućeno Miloradu Pupovcu: “Zašto ćutiš o četniku Šešelju”, Dražen Keleminec se portalu Dnevno.hr javio iz policije u Gajevoj gde su, kako kaže, vrlo neugodno dovedeni i primljeni.
“

Kao da to nije hrvatska policija, nego srpska, bez dobar dan, bez ičega. A zašto? Pupovcu se ne sme mirno, transparento postaviti pitanje?”, naveo je Keleminec situaciju u kojoj se našao te dodao da su on i pripadnici njegove strane zbog današnjeg događaja “pod napadom”.

Komentari (2)

vitez

15.04.2016 12:50

Tuđman vam je bio Titin general, i nije vam smetalo. Eh da može i ja bih ga tužio što vas vrati u Jugu te je rasturiste.

IgorO

15.04.2016 13:02

Šta očekivati od genetskog otpada? Oni su pripadnici naroda bez ikakvog evolutivnog značaja, naroda bez svetski značajnog naučnika, umetnika, junaka...