Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović u Zagrebu, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Regionalna liga u košarci, vaterpolu i rukometu je već uveliko zaživela, kada je fudbal u pitanju to se još čini neralnim, ali prema pisanju hrvatskih medija pojavila se jedna nova ideja. Navodno Srbija i Hrvatska su zainteresovani da u skorije vreme organizuju Svetsko prvenstvo.

"Dogovorili smo se da se takmičimo za zajedničku organizaciju nekog velikog događaja, na primer Svetskog prvenstva. To sigurno dobijamo ako idemo zajedno. Predsednica je za. Nadam se da će se i Andrej (hrvatski premijer Plenković) složiti. Ana (srpska premijerka Brnabić) će mene odmah poslušati", izjavio je navodno Vučić, a prenosi "Indeks.hr".

Vučićev plan naravno ne odnosi se na fudbal. Verovatno je reč o košarci, rukometu ili vaterpolu. Za sada se to čini tek kao plan i "lepa želja". Nije potrebno isticati koje su sve prepreke pri ostvarenju takvog projekta. Ali, organizacija takvog događaja predstavljala bi veliki korak prema konačnoj normalizaciji odnosa dveju država, zaključuje pomenuti medij.

Komentari (3)

Žeks

17.02.2018 01:21

Mislio je na svog brata Andreja a ne na Plenkovića. U pitanju je paralelni univerzum, Mile Dodik je onomad govorio o stazi F1 oko Banja Luke a ovi bi ni manje ni više svetsko prvenstvo u fudbalu. Čisto da osiguraju sebi još koji mandat. Nego, kažite vi meni koji sam dugo u dijaspori, dal se to na Balkanu veruje samo onima koji najviše lažu ili neko sluša i iskrene ljude u prolazu? Možda bolje da ćutim i ostanem u dijaspori?

Pek

17.02.2018 11:22

Ujedinice nas predsednik sve narode Jugoslavije.Nemaju oni takve vodje i takav uzlet ekonomije kao mi