Više mrze Srbe nego što vole svoju reprezentaciju
EPA
Više mrze Srbe nego što vole svoju reprezentaciju

EPA

Više mrze Srbe nego što vole svoju reprezentaciju, Foto: EPA

Novi skandal, inače samo jedan u nizu zbog kojih već godinama unazad bride obrazi od sramote ljubiteljima fudbala u Hrvatskoj, FIFA im ni ovoga puta neće oprostiti, ubeđena je tamošnja javnost.

Hrvati, poučeni ranijim ispadima navijača, unapred znaju da će kazna biti rigorozna. Oni su odavno na tapeti Svetske kuće fudbala, naročito nakon poslednjeg skandala i veličanja ustaštva na prijateljskim utakmicama sa Izraelom i Mađarskom. Tada su prošli sa kaznom od 15.000 franaka i dve utakmice bez publike u kvalifikacijama za SP, a nešto slično mogli bi da očekuju i sada, poručuje za „Alo!” Zlatko Alač, ugledni novinar tamošnjeg portala „indeks“.

Na meču Kosova i Hrvatske politika je bila ispred sporta

profimedia

Na meču Kosova i Hrvatske politika je bila ispred sporta, Foto: profimedia

- Ono u Skadru kada Hrvati i Albanci skandiraju „Ubij Srbina!” smatram jednako odvratnim kao što je bilo „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata” u Beogradu i neodvojivim delom iste strane jadne „medalje” odnosa naroda na ovim prostorima koji su zatrovani stravičnim ratovima i užasnim tragedijama, ali i nedostatkom ikakve želje s bilo čije strane onih koji urlaju te užase na tribinama da se na osnovu krvave i tragične istorije izvuku pouke, te da se prestane s mržnjom - kaže Alač za naš list.

Hrvatski novinar, inače veliki borac protiv ustaštva, nema dilemu da Hrvatsku čeka drakonska kazna.
- Protiv ustaša i ustašluka žestoko pišem usred Zagreba i zbog toga dobijam ozbiljne pretnje. Uvek će biti komentara: „Pa čemu čuđenje, to se uvek vikalo i to će uvek biti deo folklora“, ali ja ne mogu i neću prestajati da osuđujem vikanja poput onih u Skadru. Kazne FIFA će svakako biti rigorozna jer je Hrvatska ponavljač na području kršenja ovih pravila - zaključio je Alač.

Komentari (2)

Nikša

09.10.2016 18:28

"...kao što je bilo „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata” u Beogradu..." i ako toga nije bilo, zbog reciprociteta bi bilo bolje. Kao, svi su isti. E pa, nisu Srbi.

Milan

10.10.2016 06:49

Nije Zagreb protiv nego novinar iz Zagreba