Košarkaška reprezentacija Hrvatske
Profimedia
Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Profimedia

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Foto: Profimedia

Petrović je pre nešto više od mesec dana objavio spisak od 26 imena na kome nije bilo centra Barselone Anta Tomića, koji je izostavljen na lični zahtev. U međuvremenu je otkazao i igrač Minesote Damjan Rudež.

Kako prenosi "Hina", Petrović je odlučio da pruži priliku centru Valensije Džastinu Hamiltonu u konkurenciji naturalizovanih igrača, od kojih su na prvom spisku bili Dontej Drejper i Oliver Lafajet, koji su ranije igrali za Hrvatsku.

U seniorskom timu bi mogao da debituje i centar Bamberga Leon Radošević, koji je ranije otkazivao nastupe zbog povreda.

Sa šireg spiska otpao je nekad standardni Luka Žorić, kao i Damjan Rudež, Darko Planinić i Josip Sobin, Duje Dukan i Luka Božić, a u konkurenciji više nisu ni mladi talenti Dragan Bender i Ivica Zubac.

Hrvatska će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Torinu, koji se održava od 4. do 10. jula, i na kome će učestvovati Tunis, Italija, Grčka, Meksiko i Iran.

Ekipe su podeljene u dve grupe, a na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru plasiraće se samo pobednik turnira.

Spisak Aleksandra Petrovića: Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Rok Stipčević, Fran Pilepić , Ante Delaš , Filip Krušlin, Luka Babić, Dario Šarić, Marko Arapović, Željko Šakić, Miro Bilan, Leon Radošević, Džastin Hamilton i Ante Žižić.