Evri, novac
Profimedia.rs
Evri, novac

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Kao je opisao na forumu, obogatio se na bitkoinima, ali to ne želi nikome da kaže.

I dalje vozi stari automobil, ide na stari posao i živi od plate.

Ljudima je rekao da je prodao dva bitkoina i tako zaradio 30.000 dolara

"Istina je da sam kupio bitkoin u vrednosti od 60 dolara u martu 2011. kada je bio u rangu američkog dolara. Od tada prodao sam 55 bitkoina i zadržao 5 da bih video šta će se desiti. Zaradio sam 825.000 dolara bez poreza. Nisam potrošio ni jedan dolar. Oročio sam deo novca, uložio dosta u stabilne fondove, a ostalo sam stavio na debitni račun. Dan za danom živim od svoje plate. NE želim da kupim ni auto, ni stan, niti da putujem po svetu", napisao je Hrvat na popularnom forumu i priznao da mora nekome da kaže.

"Stvarno bih želeo nekome da kažem ali se plašim da će stvari krrenuti po zlu, ljudima oko mene bi se sigurno promenila percepcija i ne bih mogao da živim sa konstantnim preispitivanjem ko mi je pravi prijatelj, a ko nije i iskorišćava me zbog novca", dodao je.

Ubrzo se zahvalio ostalim korisnicima na brojnim odgovorima.

"Razmišljam da doniram veći iznos humanitarnim organizacijama, a tu je i jedna osoba koja više nije u mom životu, a želim da joj dam nešto novca. Znam da bi me mnogi od vas pokušali odgovoriti od toga, ali radi se o najboljoj osobi koju sam upoznao i koja zaslužuje sreću. Razgovaraću s advokatom u ponedjeljak i saznati kako da napravim transfer a da ta osoba ne sazna ko joj je uplatio novac", napisao je i dodao da su ga rastužili komentari ljudi koji mu predbacuju da nikom nije pomogao iako je mogao.

Iako je napisao da objavu neće obrisati, ona je u međuvremenu nestala.

"Na kraju krajeva, živimo u Hrvatskoj: imamo većih problema na umu. pa se ne bojim da će otkriti moj identitet. Teško je zamisliti da je nekome toliko stalo da se potrudi", napisao je juče, ali čini se da se u međuvremenu ipak uplašio za sebe, pa je obrisao ceo profil.

Njegova objava privukla je veliku pažnju korisnika iz Hrvatske, koji su mu, većinom, pisali da ne govori nikome da je bogat.

"Nikome ni reč, uživaj u svome uspehu, jer ćeš verovatno izgubiti nekoliko bliskih ljudi. To ti govorim iz iskustva. Pre nekoliko godina moja porodica se mučila, imali smo finansijskih problema. Naša rodbina nam je posuđivala novac na KAMATU. Hvala Bogu izvukli smo se iz problema i sada smo dobrostojeći. U međuvremenu toj 'rodbini' je bila potrebna pomoć, pomogli smo im svima, naravno bez kamata i bez ikakvih zahteva. Tata im je nedavno kupio BMW-a i Roleksa, nakon toga više niko od njih nije razgovarao sa nama. Ljuti su na nas. Zamisli to!! Zato pamet u glavu i ne pričaj nikome", napisao je jedan korisnik.