ŠARIĆ I ZVICER ZLOČIN NA KRFU PLATILI 1,4 MILIONA EVRA U ubistvo "škaljaraca" Kožara i Hadžića umešani i tajni agenti policije!
Foto: Tanjug/Tanjug/privatna arhiva

Njih dvojica, zatim vođa "kavčana" Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Milan Knežević, Radoje Živković i Filip Knežević, osumnjičeni su da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Lazoviću se stavlja na teret i zloupotreba službenog položaja, a Filipu Kneževiću i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja.

ŠARIĆ I ZVICER ZLOČIN NA KRFU PLATILI 1,4 MILIONA EVRA U ubistvo

Alan Kožar/Foto: privatna arhiva

 

Naredbom se Zviceru i Vujotiću stavlja na teret da su, zajedno sa narko-bosom iz Pljevalja Darkom Šarićem, u 2020. godini stvorili kriminalnu organizaciju s ciljem izvršenja teških krivičnih dela radi sticanja nezakonite dobiti i moći, čiji su članovi postali ostali okrivljeni - 11 državljana Srbije i dva državljanina tzv. džave Kosovo i druga nepoznata lica.

"A svi su imali unapred određene zadatke i uloge, te da su okrivljeni i ostali poznati i nepoznati pripadnici kriminalne organizacije u junu i julu 2020. godine, po naredbi organizatora, ostvarujući svoje zadatke i uloge, prikupljali podatke o lokaciji i kretanju oštećenih A. K. i D. H., pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije koje treba lišiti života, obezbeđivali finansijska sredstava za pripremanje i izvršenje krivičnog dela, lažne javne isprave za prikrivanje identiteta pripadnika i neposrednih izvršilaca i njihovo nesmetano kretanje između zemalja, nabavljali i obezbeđivali vatreno oružje koje će se koristiti za izvršenja dela i prevozna sredstva i plovila, odnosno ‘štek stanove’ za izvršenje dela i bekstvo, odnosno skrivanje, da bi, iz bezobzirne osvete i na podmukao način, na Krfu, u Grčkoj, lišili života oštećene, za šta je neposrednim izvršiocima krivičnog dela isplaćeno 1.400.000 evra”, piše u saopštenju.

ŠARIĆ I ZVICER ZLOČIN NA KRFU PLATILI 1,4 MILIONA EVRA U ubistvo

Damir Hadžić/Foto: privatna arhiva

 

Dodaje se da se okrivljenom Lazoviću u istrazi na teret stavlja i da je, kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, raspoređen u Upravi policije Crne Gore protivpravno iskorišćavao službeni položaj i ovlašćenja.

"Jer je kao policijski službenik zadužen za otkrivanje krivičnih dela i učinilaca organizovanog kriminala, podatke do kojih je došao iz službenih evidencija ili kroz službene radnje o pripadnicima suprotstavljene kriminalne organizacije i podatke o aktivnostima policije prema pripadnicima suprostavljene kirminalne organizacije, dostavljao organizatorima i drugim pripadnicima organizacije čiji je sam bio član, ali i izdavao naloge policijskim službenicima da ne preduzimaju službene radnje prema pojedinim pripadnicima kriminalne organizacije čiji je pripadnik", navodi se u tekstu SDT-a koji potpisuje tužilac Vukas Radonjić.

Dodaje se da su pre donošenje naredbe o sprovođenju istrage okrivljeni Kašćelan i Lazović saslušani pred specijalnim tužiocem, u prisustvu izabranih branilaca.

ŠARIĆ I ZVICER ZLOČIN NA KRFU PLATILI 1,4 MILIONA EVRA U ubistvo

Petar LazovićPrintscreen

 

Objašnjava se da su izneli odbranu, negirajući krivična dela za koja se terete: “Ali su njihove odbrane osporene dokazima prikupljenim uviđajem”.

Njih dvojica su u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.

Ostali okrivljeni su trenutno u bekstvu, ili su nedostupni državnim organima Crne Gore, dok je krivično gonjenje pripadnika kriminalne organizacije koji su državljani Srbije i tzv. Kosova, u nadležnosti njihovim matičnim državama.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading