POTRESI U PODZEMLJU Preoteo ženu škaljarcu, pa prebegao kod kavčana
Foto: Printscreen

U akciji Tužilaštva BiH, SIPA i MUP-a Republike Srpske juče je uhapšeno najmanje šest osoba koje su povezane sa kriminalnom bandom Zlatana Ćuka, jednog od retkih „škaljaraca“ koji je prebegao kod Radoja Zvicera i postao jedan od najvećih snabdevača kokainom kavačkog klana!

Kako je saopštilo tužilaštvo, reč je o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifrovanjem Skaj i Anom aplikacija i odnosi se na takozvanu bijeljinsku grupu. Akcija je nosila kodno ime „Golden“, što je bio i jedan od Zlatanovih nadimaka na Skaju i bukvalni prevod njegovog imena na engleski jezik! Međutim, sam Zlatan nije uhapšen i već dve godine se nalazi u bekstvu!

- Na području Bijeljine i Ugljevika sprovedena je akcija hapšenja i pretresa objekata i vozila osumnjičenih za više krivičnih dela organizovanog kriminala, povezanih s neovlašćenom međunarodnom trgovinom opojnim drogama, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i drugim krivičnim delima - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Jučerašnja akcija odvijala se na 13 lokacija, a rezultirala je hapšenjem najmanje šest osoba. Iako među njima nije Zlatan, kako je potvrđeno za „Avaz“, lisice na ruke stavljene su njegovom ocu Bošku i supruzi Nataši Arsenijević!

Ćuk je, prema tvrdnjama upućenih, jedan od retkih „škaljaraca“ koji je promenio stranu i prešao da radi za „kavčane“.

POTRESI U PODZEMLJU Preoteo ženu škaljarcu, pa prebegao kod kavčana

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Navodno, nekada je bio šofer Saše Vidovića, člana „Ekipe ubica” koju je formirao Alan Kožar, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana. Kožar je u julu 2020. likvidiran na ostrvu Krf u Grčkoj, a Vidović se u oktobru iste godine obesio u zatvoru o kvaku! Prema jednoj verziji, Vidović je učestvovao u ubistvu Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog, a na samoubistvo se odlučio pod pritiskom Stankovićevog naslednika Veljka Belivuka, koji mu je pretio da će mu u suprotnom pobiti porodicu. Prema drugoj verziji, ubio se jer mu je Zlatan Ćuk preoteo ženu, Natašu Arsenijević koja je uhapšena u jučerašnjoj akciji! 

POTRESI U PODZEMLJU Preoteo ženu škaljarcu, pa prebegao kod kavčana

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Hapšen sa Tijanom Ajfon

Srpskoj javnosti Zlatan Ćuk je postao poznat po „kokainskoj žurki“ kada je tokom pandemije koronavirusa u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine uhapšen zajedno sa starletom Tijanom Maksimović, zvanom Tijana Ajfon, i još 14 osoba. Nedugo zatim je pušten, nakon čega je pobegao iz države.

Maskimovićeva se teretila da je podstrekivala dve Beograđanke G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u BiH, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra!

Zlatan sada važi za glavnog dobavljača kokaina iz Južne Amerike, koji se, preko Luke Kopar u Sloveniji, potom preko Hrvatske ilegalno uvozi u BiH. Navodno ima mrežu saradnika koji drogu skladište na teritoriji Austrije, Nemačke i Švedske. Osim nadimka Golden, na aplikaciji Skaj je koristio i imena Ze Pepino i Batistuta. Zbog svega toga ne čudi informacija da je u jučerašnju akciju u Bijeljini bio uključen i FBI.

- Tokom rada po predmetu Državna agencija za istrage i zaštitu je ostvarila dobru međunarodnu saradnju s Tužilaštvom i Policijom Savezne Republike Nemačke, Evropolom i kancelarijom FBI pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH - saopšteno je juče.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading