LALIĆ OTKRIO PAKLENI PLAN VELJE NEVOLJE Planirali da ubiju Vučića, pa pobegli u Tursku kad je objavio rat mafiji
Foto: Alo.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je održano četvrto ročište na kojem je Marko Miljković Mesar ispitivao Srđana Lalića. Ovaj svedok-okrivljeni je i tokom jučerašnjeg izlaganja pričao o zločinima ovog klana, među kojima je i planiranje atentata na predsednika Aleksandra Vučića!

Miljković je u jednom trenutku upitao Lalića ko mu je rekao da je Radoje Zvicer obezbedio pet miliona evra za atentat na predsednika.

- Ti i Veljko, i to samo za početak. Ti si tada rekao „ma koliko god para, koliko god“ sa onim tvojim iskolačenim očima. Je l' se sećaš? - odgovorio mu je Lalić, nakon čega mu je Miljković uzvratio opaskom da je bio „u vezi sa Borisom Vojinovićem“

LALIĆ OTKRIO PAKLENI PLAN VELJE NEVOLJE Planirali da ubiju Vučića, pa pobegli u Tursku kad je objavio rat mafiji

Foto: Alo!/Ana Paunković

 

- Jesam bio sa tobom u vezi? Kako smo se ljubili? Jesi me zadovoljavao? - rekao je Lalić, ali se Miljkovićev odgovor nije čuo jer je sudija isključila mikrofon.

Hteli da migrant digne u vazduh Delta siti!

Miljković je u jednom trenutku upitao Lalića ko mu je pričao o eksplozivu:

Lalić:  Ti si mi govorio da treba da nađemo migranta da mu damo punu torbu eksploziva i pošaljemo ga u „Delta siti” ako uhapse Veljka - odgovorio mu je Lalić.

Miljković: Kad sam ti to rekao?

Lalić: Ne znam tačno, ali baš tim rečima.

U nastavku Miljković je upitao da li su stigle te pare od Zvicera, a kada mu je ovaj odgovorio da „ne zna“, upitao ga je za snajper po koji su išli u Loznicu.

- To je bilo najbolje oružje, za ozbiljne mete, sigurno nije za Veljka Votku sa 160 metara - odgovorio je svedok-okrivljeni.

Miljković je na to izjavio kako je Lalić sve izmislio i da samo pokušava da dokaže kako bi ispalo da su spremali atentat na predsednika. Onda je nastavio sa ispitivanjem i pitao ga „na koga konkretno misli kad priča o snajperu“?

- Na čitavu vladajuću strukturu. Lazarević (advokat Dejan Lazarević, uhapšen kao pripadnik klana Darka Šarića) je tada rekao „samo da smaknemo ove i posle ćemo lako“.

LALIĆ OTKRIO PAKLENI PLAN VELJE NEVOLJE Planirali da ubiju Vučića, pa pobegli u Tursku kad je objavio rat mafiji

Foto: Alo.rs

 

Lalić je ispričao da je atentat trebalo da se izvrši na prvom sledećem građanskom skupu.

- Trebalo je da napravimo haos, sukobe sa policijom, to je bilo u januaru 2021. godine, tada smo se dogovorali da to završimo - rekao je Lalić.

Miljković: Da li smo pobegli kad je predsednik objavio rat mafiji?

Lalić: Jesmo, otišli smo u Tursku kod Živkovića. O svemu tome postoje podaci, lako proverljivi.

Miljković: Ko je od nas pomenuo atentat na predsednika?

Lalić: Obojica, ti i Veljko, rekli ste da je najbolje olindrati ga.

Miljković: Kad smo to pričali?

Lalić: Sećam se da ste vi tada izašli iz pritvora, ja sam imao koronu i našli smo se na stadionu. Tada ste bili revoltirani.

Na pitanje zašto nije prijavio policiji, Lalić je odgovorio da se plašio kavačkog klana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading