ISTRAGA PROTIV ŠARIĆA I JOŠ 11 OSOBA Oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal
Alo!/Ognjen Radošević

Istraga se sprovodi protiv Darka Šarića, Dejana L, Bojana S, Danila O, Aleksandra B, Nikole S, Danila S, Milutina R, Duška, Stefana A, Marka V. i Uroša R.

Sprovodi se zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

U tužilaštvu za organizovani kriminal dans je saslušan Šarić i još četvorica osumnjičenih za teška krivična dela. Saslušanju su prisustvovali njihovi branioci, ali ne i javnost jer je istraga tajna.

Oni su oko ponoći prevezeni u sedište tužilaštva u zgradu Sprecijalnog suda u Ustaničkoj ulici, uz velike mere obezbeđenja.

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

Juče je u velikoj akciji uhapšeno više od 30 osoba.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading