NOVE PRLJAVŠTINE DIJANE HRKALOVIĆ Isplivao još jedan zločin: Uklonila je telefonski razgovor Miše Ognjanovića i kuma Luke Bojovića
Alo/ Nenad Vujanović

U razgovoru za koji se sumnja da je Hrkalović naložila da se izbriše deo, Ognjanović i Miloradović su navodno pominjali nju imenom. Advokat Ognjanović je ubijen u julu 2018. godine, a zastupao je Luku Bojovića koji je u zatvoru u Španiji. Bojovićeva grupa je oštrom sukobu sa Veljkom Belivukom, zvani Velja Nevolja i njegovom desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom, koji su u protivoru.

Delo koje se Hrkalovićevoj pripisuje je isključivo - trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Za sada nema naznaka da bi bivša državna sekretarka mogla da se tereti i za neko eventualno teže krivično delo. Ona je šesti dan u pritvoru u Centralnom zatvoru.

U krivičnoj prijavi na osnovu koje je privedena i zadržana u pritvoru, a koju je policija podnela protiv bivše sekretarke navodi se da je naložila kolegi Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom na šinama Vlastimira Miloševića. Prema navodima, otuda je izveštaj iz telefona dostavljen kasnije nego je trebalo.

Advokat bivše državne sekretarke Sead Spahović u izjavi kaže da istraga koja se vodi protiv Dijane Hrkalović je bez klasičnog dispozitiva.

- To znači da mi samo znamo o kom je delu reč, a to je trgovina uticajem, ali ne i za šta sve konkretno - kaže Spahović.

Inače, kada se vodi istraga bez tzv. dispozitiva to znači da nisu unapred navedena sva dela koja bi mogla da joj se stave na teret. Otuda u kojim će se sve smerovima kretati tužilačka istraga, za sada nije moguće precizirati, kao ni koliko će slučajeva biti podvedeno pod to delo za koje se tereti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading