Eksplozija u Smederevu
Foto: Printscreen/Društvene mreže/TV Smederevo/192.rs

Tragedija se dogodila oko 20.30 časova u stanu na 4. spratu, a uzrok eksplozije se i dalje ispituje. Iako se prvo verovalo da je eksplodirala plinska boca, istraga je sada krenula u još jednom smeru. Naime, proverava se da li je korišćena neka eksplozivna naprava.

Nešto pre ponoći, u zgradu ušli specijalni timovi kontradiverzione ekipe MUP.

Stanari zgrade su evakuisani nekoliko minuta nakon eksplozije i do ovog trenutka nije im dozvoljeno da se vrate u svoje domove.

Eksplozija je u potpunosti uništila stan u kojem se incident dogodio, a kako se saznaje na licu mesta, i brojni drugi stanovi su pretrpeli oštećenja.

Kako su za Telegraf rekli stanari, i dalje nije poznato ko je stradao u eksploziji.

"Prvo smo mislili da je jedan od komšija, a onda smo njega videli i sad zaista ne znamo ko je stradao", rekao je čovek čija porodica živi u zgradi.

Građani koji su se večeras okupili u Ulici slobode kažu da su gledali jednu od stanarki kako trči ka ulazu dozivajući sina. Bila je na nekih 20 metara od zgrade kada ju je pogodila srča, kada se staklo razletelo na sve strane.

"Stan te žene ne postoji, ništa nije ostalo, sve je razvaljeno, delili su zid... Sve to nije važno, hvala bogu da je njen sin živ", pričaju Smederevci koji su pomno pratili ekipe forenzičara kako su obavljale uviđaj.

Jedan od stanara takođe je bio van zgrade u trenutku eksplozije, ali su u stanu bili njegov otac i njihova dva psa.

"Otac nije povređen slava Bogu, ali psi jesu. Spejsi je zadobila otvoren prelom noge, i moraće za Beograd, sad je samo imobilisan prelom. Za Džej Džeja ne znamo da li ga je nešto udarilo, ali se ne pomera otkako se sve ovo dogodilo", rekao je stanar.

On je naveo i da su u trenutku eksplozije gotovo svi stanari bili u zgradi.

"Ne smemo da se vratimo i verovatno nećemo smeti cele noći. Ovde živi dosta porodica sa malom decom. Neki imaju porodicu u gradu i okolini, ali ne svi... Ne znam kako će", rekao je stanar.

Deo centra grada je tokom čitave večeri blokiran i zgradi gde se dogodila eksplozija je nemoguće prići.

"Čekamo da saznamo šta je eksplodiralo. Prvo se pričalo plinska boca, mada, kada vidim štetu na zgradi, prosto mi teško da poverujem da jedna boca može ovako nešto da uradi, ali ko zna... Hvala bogu da nema više žrtava, ovo je strašno", priča nam jedan meštanin.

Smederevci tvrde da se eksplozija čula kilometrima okolo, a kako se tačno dogodila tragedija utvrdiće istraga.

Podsećamo, prema zvaničnim informacijama MUP-a, jedna osoba je stradala u eksploziji dok su dve povređene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading