UPOLA MANJE POGINULIH MLADIH OSOBA Belencan: Smanjen broj udesa i povređenih, situacija povoljnija
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije Instagram/printscreen

U Srbiji se ovih dana pravi put koristio dual radar kojim je u Pančevu merena brzina, nepropuštanje pešaka, nepropisno preticanje isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije pukovnik Zlatko Belencan kaže da je u Srbiji sprovedena i centralna akcija koja je trajala od 13. do 16. aprila.

- Kada objedinimo rezultate, prekršaja koji se odnose na brzinu je nešto više oko 39.000 i 1.600 koji se odnose na alkohol - naveo je Belenca za Pink uz ocenu da kada se govori o bezbednosti saobraćaja situacija povoljnija u odnosu na prethodni period.

Teška saobraćajna nezgoda u selu Bresnica kod Čačka, vozač prebačen u bolnicu - Alo.rs

- Imamo smanjenje broja saobraćajnih nesreća, povređenih, kao i poginulih. Međutim, povećan je broj poginulih motociklista i biciklista - istakao je Belencan.

Kada govorimo o stradanju mladih, u prethodnoj godini je njihovo učešće u broju poginulih bilo dominantnu, a sada je došlo do značajnog poboljšanja.

- Smanjen je broj poginulih mladih ljudi i to za 53 odsto. To se odnosi na populaciju od 15 do 30 godina - precizirao je Belencan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading