PRVE FOTOGRAFIJE IZ BOLNICE! Bugarski lekari cele noći u operacionim salama! Oglasio se ministar zdravlja (FOTO)
Ministartsvo zdravlja

Lončar je jutros istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro.

Nešto kasnije, ministar je za RTS pojasnio da je, iako su prvobitne informacije bile da je noga amputirana vozaču autobusa, zapravo reč o jednom roditelju.

Lončar je ponovio i da je noćas operisan dečak od 10 godina, dok drugi dečak, godinu dana stariji ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave.

Ministar zdravlja je posetio bolnicu "Stojan Kirković" sa bugarskim kolegom Asenonm Medžijevim, kojem je, kao i svim zdravstvenim radnicima zahvalio na zbrinjavanju povrđenih iz autobusa.


"Svi su živi, što je njavažnije. Obišlimo smo sve koji su u bolnici, decu i odrasle, razgovarai sa njima. U toku noći su urađene i operacije, operisano je jedno dete i ono je jutros sasvim dobro.", rekao je Lončar.

 

"Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sacekati naši i dovesti u bolnicu", istakao je Lončar.

Dodao je i da je jedno dete ima povrede glave, i biće prebačeno u bolnicu u Sofiji, jer je neophodno praćenje njegovog stanja.

Preneo je i da će za decu koja se nalaze u bolnici, kada daju izjave, biti organizovan transport za Srbiju, kako njihove porodice ne bi morale da dolaze po njih i kako bi se izbegli eventualni dodatni problemi.

 

 

PRVE FOTOGRAFIJE IZ BOLNICE! Bugarski lekari cele noći u operacionim salama! Oglasio se ministar zdravlja (FOTO)

Foto: Printscreen

 


Nakon toga, Lončar je obišao i lakše povređene koji su zbrinuti u jednom hotelu.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

Određen pritvor vozaču autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj!

Nesreća u Bugarskoj: Dete u kritičnom stanju, vozaču amputirana noga - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading