Jelena Marjanović
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

„Kad ti je dobro, kad te pogleda bog, i kad se moliš za nekoga svog, seti se mene, seti se mene, pomeni me.“

Ovo je stih poznatog hita „Zlatnik“, kojim se proslavila Tanja Savić, a malo ko zna da je pesmu napisala Jelena Marjanović, dok je njen muž Zoran Marjanović uradio aranžman.

Na osmu godišnjicu brutalnog ubistva pevačice narodne muzike Jelene Marjanović (33) neko je juče ujutru na njenom spomeniku na groblju Zbeg u Borči ostavio svež buket belih kala i tako poručio da je se seća!

Jelena Marjanović

Foto: privatna arhiva

 

Jelena je nestala 2. aprila 2016. godine u naselju Crvenka u Borči, a dan kasnije je pronađena mrtva. Vest o njenom nestanku odjeknula je kao bomba, ubistvo je uzburkalo javnost, dok je slučaj bio medijski najviše praćen u Srbiji.

Jelenin suprug Zoran Marjanović nije bio na groblju juče ujutru, kada je naša ekipa obišla Jelenin grob. Uverili smo se da je neko od njenih rođaka ostavio bele kale jer su istovetni buketi cveća bili i na grobu njenih roditelja Dušana i Zorice.   

Jelena Marjanović

Printscreen

 

Pored cveća, na grobovima su ostavljeni i sokovi, čaše sa kafom i jabuke. Kako smo saznali, jedna starija žena je juče oko sedam ujutru bila na groblju Zbeg da položi cveće i zapali sveće.

U proteklih osam godina o ovom zločinu je pisano u medijima više nego o bilo kom prethodnom, objavljeni su svi detalji nestanka i brutalnog ubistva ove mlade žene. Međutim, i dalje se ne zna pouzdano ko je ubica, čime je pevačica usmrćena, dok je i motiv svirepog zločina i dalje misterija.

Posle obimne istrage, Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je u dva navrata u pritvoru proveo dve godine.

Zoran Marjanović

Vladimir Marković

 

Viši sud u Beogradu je u julu 2022. osudio Zorana na 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i suđenje je nedavno krenulo iz početka. Pre izricanja prve presude tužilac je u završnoj reči naveo da je Zoran navodno ubio suprugu sa osam udaraca tupim predmetom u glavu, 2. aprila 2016. godine, pre nego što je u 16.38 sati isključio mobilni. Do prijave policiji je prošlo tri sata, što je navodno bilo dovoljno da se presvuče i uništi dokaze. U obrazloženju presude gotovo isto objašnjenje dala je i sudija Višeg suda u Beogradu, koja je rekla da je nesporno da je Zoran ubio Jelenu, ali je ova presuda ukinuta po žalbi odbrane, pa je suđenje počelo iznova.

(M. M.)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading