MIODRAG BIO NA METADONU KADA JE NOŽEM NAKON SVAĐE IZBO KUMA Veštak na suđenju izneo mišljenje struke
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Veštak neuropsijatar Anđelka Ilić posvedočila je danas pred Višim sudom u Nišu da Miodrag Musić (41) kome se sudi za ubistvo kuma Aleksandra Dragišića (46), nije bio u stanju razdraženosti kada je potegao nož jer je već 17 godina na metadonskoj terapiji koja kontroliše njegovo ponašanje.

Miodrag se tereti da je 1. marta 2023. izbo nožem venčanog kuma nakon rasprave da li Kinezi mogu da naprave motocikl "harli dejvidson" dok se njegovom ocu Goranu (62) sudi jer je, prema navodima tužilaštva, doprineo izvršenju krivičnog dela zbog čega obojici preti kazna zatvora do 15 godina.

Miodragov branilac advokat Stanimir Đurić upitao je veštaka  da li je njegov klijent delo izvršio u stanju afekta što bi, kako je naveo, bio osnov za oslobađajuću presudu.

- Radnja koju je Miodrag Musić preduzeo najviše odgovara impulsivnoj. Da kod okrivljenog nije bilo stanja afekta govori i njegovo ponašanje nakon dela za koje se tereti jer u njegovim postupcima nije bilo neadekvatnosti i nelogičnosti. On je ispoljavao sređeno psihičko stanje, kod njega nije bilo straha koji bi doveo do afekta jer je sa kumom već imao takvu vrstu diskusije - objasnila je Ilić.

Miodragov otac Goran iako je prilikom suočenja optužio sina za ubistvo, danas je na sve načine pokušavao da za njega nađe neku vrstu opravdanja.

- Moj sin je na terapiji, toga dana nije uzeo lekove, da li je moguće da to dovede do stanja razdraženosti - kazao je u svom obraćanju veštaku otac optuženog.

Veštak Ilić je ponovila da kod Miodraga nije bilo stanja razdraženosti i objasnila da je prema svedočenju optuženog, on kritičnog jutra uzeo redovnu dozu metadona od 60 miligrama.

- Miodrag nam je dao podatke o svom kretanju toga dana, naveo da je uzeo metadon na kojem je 17 godina zbog čega je u stalnoj apsitinenciji od narkotika a to je bio u u vreme dela. Metadon omogućava bolju kontrolu ponašanja, jasnije misli bolji kvalitet života, a da je on kod optuženog imao efekta svedoči i to što je tražio posao i sa svojom majkom starao se o ćerki. Nemamo podataka da li je uzeo i sedative, što je trebao da uradi posle večere ali to ukazuje da nije imao neposrednu potrebu za njima - zaključila je Ilić.

 Tatjana Milenković, veštak psiholog bavila se psihičkim stanjem drugooptuženog Gorana Musića, a u kontekstu nedosledenosti u iskazima datim pred VJT i kasnije na glavnom pretresu.

- Goran je bio u složenom psihičkom stanju zbog smrti bliske osobe ali i zbog pritvaranja njega i njegovog sina, uz postojanje moralnih i ličnih dilema kakve će biti posledice njegovog iskaza, mišljenja sam  da nekih detalja događaja nije mogao odmah da se seti - kazala je sudski veštak.

Suđenje će biti nastavljeno 9. maja kada će biti preslušan snimak poziva Hitnoj pomoći upućen u noći ubistva iz kuće u kojoj su Musići živeli sa kumom.

Miodrag na suđenje dolazi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu dok se njegov otac Goran koji se tereti da je zločin posmatrao ne pokušavši da pomogne Aleksandru, brani sa slobode.

Ono što pravosuđu otežava posao je što su otac i sin nakon zločina brisali krvne tragove koji bi mogli odgovoriti na pitanja koja treba da budu razrešena pre presude.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading