Francuska
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Biljana Begović (52), poreklom iz Srbije ubijena je u Pumarusu u Francuskoj, kada ju je nožem u spavaćoj sobi usmrtio sin (24) koji boluje od šizofrenije, a koji je teško povredio svog oca. Da tragedija bude još veća, nesrećna majka je po profesiji bila psiholog i navodno je želela sama da pomogne svom sinu da prebrodi psihološku krizu, ali nažalost u tome nije uspela!  

Какo prenose francuski mediji, nesrećna žena je bila specijalizovani psiholog za rad sa decom i adolescentima, a radila je u Centru za medicinsko-socijalnu ranu intervenciju u gradu Tarbesu.

- Desetak dana pre zločina Biljanin sin je pušten iz psihijatrijske ustanove. Biljana je navodno potpisala za njega da ga puste, jer se nadala da će kao psiholog moći sama da mu pomogne. Želela je da se posveti svom sinu, da mu pruži svu psihilošku podršku koja mu je potrebna, ali je nažalost to platila svojom glavom - navodi za Alo! vlasnik farme koja se nalazi nedaleko od kuće ove porodice. 

Poznanici srpske porodice kažu da osumnjičeni mladić nije bio problematičan, ali da su čuli da navodno ima psihičke probleme.

- Često sam ga viđao kako odlazi u šetnju. Još uvek je živeo sa svojim roditeljima, bio je ljubazan. Nikada nismo mogli da zamislimo da će počiniti zločin - rekao je komšija za tamošnje medije.

Ostale komšije ispričale su da je porodica došla u to selo pre deset godina i da su se dobro prilagodili lokalnom društvu.

- To je muzička porodica, jer roditelji i deca sviraju instrumente. Oni su izgradili kuću u Pumarusu pre desetak godina i brzo su se uklopili i sprijateljili sa svima - rekao je komšija ubijene žene i dodao:

- Bilo nam je poznato da je jedan od blizanaca bio pod nadzorom zbog psiholoških slabosti već nekoliko meseci, ali nismo ni naslutili da je imao ovako ozbiljan problem - rekao je komšija.

Ubijena Biljana bila je i predsednica udruženja koje je organizovalo različite kulturne događaje tokom cele godine u selu. Kako su saopštili, „njen iznenadni odlazak ostavio je šokirane susede i prijatelje, koji nikada nisu mogli da zamisle ovakvu tragediju“ - ispričali su prijatelji nastradale žene.

Podsetimo, prema rečima tužioca, mladić je noću ušao u sobu svojih roditelja i napao ih nožem. Otac, iako povređen, uspeo je da ga obuzda i izbaci iz kuće. Tada je žandarmerija otpočela potragu za odbeglim mladićem. On je uhapšen, kako tvrde mediji, na 15 metara od kuće, kada je pokušavao na pešačkom prelazu da zaustavi automobil i pobegne s lica mesta.

Kako navode francuski mediji, mladić je bio pod psihijatrijskim nadzorom zbog incidenata koje je ranije pravio. Takođe, bio je periodično hospitalizovan zbog svojih kriza.

Gradonačelnik: Nije lako živeti s ovakvom tragedijom

Povodom Biljanine smrti oglasio se i gradonačelnik koji je rekao da nije lako živeti s ovakvom tragedijom.

- Danas je jedna porodica u žalosti, selo je u žalosti, svi su potreseni. Nije lako živeti s ovakvom tragedijom u opštini. Ovde ima 160 stanovnika, svi se poznajemo. Tragedija je prvo kod njih, ali je i u svakoj porodici u selu - rekao je gradonačelnik ovog naselja.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading