Požar u Španiji
Foto: Alo/Tanjug

Naime, prema saznanjima iz istrage, požar je izazvala sveća koju je vlasnica stana zapalila nakon smrti kućnog ljubimca, tačnije psa.

Njen stan je u požaru stradao najviše, a vatrom su zahvaćena i dva okolna. Vatra je zahvatila i veći deo krova zgrade, zbog čega su vatrogasci i  danas na terenu.

- Veliki problem prilikom gašenja požara je bio obuzdati vartu na toj visini, jer se vatra podvukla pod krov, i pretila je da ugrozi čitav poslednji sprat. Mi smo iz dvorišta zgrade, sa pristojne udaljenosti posmatrali kako vatrogasci seku krov kako bi obuzdali plamen da se ne širi. Čuli smo kako je požar nastao i svi smo šokirani, žena je mogla izgoreti - priča Jovana, stanarka osmospratnice na Ljubić keju u Danice Marković broj 6.

Vatru su gasili pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice, njih 10, sa četiri vozila, a u pomoć su im pritekli i članovi Sektora civolne zaštite, sa ljudstvom i mehanizacijom. Požar je izbio oko 18.30 i u njemu nije bilo teže povređenih lica.

- Jedna žena je primljena u Urgentno-prijemnu službu, na prijemu stabilnih vitalnih parametara. Nakon pregleda puštena je na kućno lečenje - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

(GORDANA INJAC)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading