Niš
Foto: Alo/Foto: Alo/printscreen

Stravično! Voz koji se kretao prugom Niš - Svrljig usmrtio je Stevana Stojanovića (33) iz Gornje Vrežine, a sumnja se da je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Njegova neutešna majka Valentina otvorila je dušu za naš list i poručila je da se njen sin rodio na jedan praznik, a da je otišao na drugi sa ovog sveta!

Kako saznajemo, stravična nesreća se dogodila u četvrtak u niškom naselju Gornja Vrežina, kada je nesrećnog muškarca, inače oca dvoje dece, udario voz.

Neposredno pre toga na društvenim mrežama, objavio je fotografije pruge. Mašinovođa koji je upravljao lokomotivom nije uspeo da zaustavi kompoziciju.

U naselju u kojem je Stevan živeo zavladao je muk. Neutešna majka Valentina rekla je da je najverovatnije reč o nesrećnom slučaju i da je nažalost njen sin nastradao kada je otišao da se prošeta.

- Rođen je na Sveta Tri jerarha, a na Sretenje se sreo sa Bogom - kroz suze za Alo! otpočinje ispovest majka Valentina Stojanović.

Ona je ispričala, kakav je bio karakter njenog sina, i sa čime se nesrećni muškarac svakodnevno sretao.

- On je bio divno dete. Uvek veseo, spreman svima da pomogne. Neki to nisu znali da cene. Pojedini poslodavci su se nad njim iživljavali. Lomili su mu telefon, nisu davali platu. Nisu znali da ga poštuju, a bio je divan čovek, prijatelj - priča Stevanova majka.

Ona tvrdi da se Stevan radovao činjenici da će uspeti da reši probleme i dugove, i da će nastaviti spokojan život. Međutim, kako objašnjava, sudbina je drukčije htela.

- Imao je on kao i svi problema. Dugove koji su mu bili za vratom, govorio je ‘kevo sve će se ovo srediti’, i evo šta se desi... Voleo je da se čim se vrati sa puta druži sa prijateljima, da brani za lokalni fudbalski klub. Bio je ostvaren čovek, dobio ćerku i sina, a oni sada ostadoše bez oca - priča neutešna majka.

Valentina se priseća poslednjeg susreta sa sinom, nekoliko sati pre tragedije.

- Rekao je „kevo, idem ja malo da prošetam“. Otišao je do igrališta, a u blizini se nalazi pruga. Sigurno se zbog toga tu našao. Nije išao namenski da šeta do pruge. Nosio je i juče slušalice, dok smo pili kafu, kada sam ga videla. Često je je slušao muziku. Ja sam bila na mestu nesreće, a sina sam prepoznala po pantalonama i duksu koji je nosio - kaže Stevanova majka i dodaje:

- Nije se ubio. Nikada ne bi digao ruku na sebe. Ovo je bilo nesrećan slučaj, sigurno je slušao muziku pa nije čuo voz, znao je i da zapeva usput. Radovao se što su u klub stigla pojačanja, pa je zbog toga i bio na terenu - kroz suze nam pojašnjava Valentina.

Za naš list oglasila se i sestra od tetke nastradalog Stevana. Ona je takođe za njega imala samo reči hvale.

- Videli smo se u četvrtak oko 12, pili smo kafu. Bio je veseo, ništa nije naslućivalo da će se ovo desiti. On je bio veoma požrtvovna osoba. Nekoliko dana nakon rođendana je nastradao. Ima dvoje male dece, koja još ne znaju da im je tata poginuo - kratko je poručila za Alo! sestra od tetke nastradalog muškarca.

Majka: Danas ću sahraniti sina

Majka Valentina poručila je za naš list da će sahrana njenog sina biti danas, ako obdukcija to dozvoli.
- Njegovo telo je poslato nakon nesreće na obdukciju, mislim da ćemo moći da ga sahranimo danas - rekla je majka.

Vraćala se iz škole pa nastradala na pruzi

Tinejdžerka A. M. (17) poginula je pre četiri godine, u Nišu kada se vraćala iz škole. Prema svedočenju očevidaca, ona nije čula da dolazi železnička kompozicija jer je na ušima imala slušalice. Uprkos velikim naporima lekara da spasu njen mladi život, ona je preminula zbog težine povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading