PADAJU KO SVEĆE Osam narko-dilera uhapšeno za 24 sata, a Kinezi pali s drogom za silovanje!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nema mira za dilere! Srpska policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sprovela je više sinhronizovanih akcija hapšenja narko-dilera i zaplena droge na teritoriji Srbije. Na meti su se našli i kineski državljani kod kojih je prilikom hapšenja pronađena i droga „ketamin“, poznata i kao droga za silovanje!

U Smederevu su najpre uhapšene dve osobe i razbijen je lanac narko-snabdevača, te je zaplenjeno oko 30 kilograma marihuane. Zatim je, kako saznajemo, novobeogradska policija po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu donela rešenje o zadržavanju kineskih državljanina Z. P. (36) i Y. G. (36) zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a Krivičnog zakonika.

droga

 

 

- Osumnjičenom Z. P. se stavlja na teret da je u jakni koja je pronađena u njegovim kolima bugarskih tablica držao jednu kesicu sa drogom „ketamin“, a u drugoj kesici osam tableta MDMA (ekstazi), nakon čega je izvršen pretres prostorija u kojima osumnjičeni boravi, gde je pronađena i vagica za precizno merenje. Potom je obavljen pregled osumnjičenog Y. G., koji je stajao u neposrednoj blizini kola osumnjičenog Z. P. i u džepu njegovih pantalona pronađena je kesica sa „ketaminom“ - saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Osumnjičeni su juče saslušani i u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela. Imajući u vidu da su osumnjičeni kineski državljani, te da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, Treće osnovno javno tužilaštvu u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenima odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.

Zanimljivo je što su kineski državljani priznali posedovanje droge i „ketamina“, ali nisu objasnili od koga i za šta su ga nabavili. Inače „ketamin“ je poznat i kao droga za silovanje.

- „Ketamin“ je anestetik koji se već decenijama koristi u medicinskim procedurama kod ljudi i životinja, a u skorije vreme i u tretmanima za depresiju, hronični bol, bipolarni poremećaj i anksioznost. Kao anestetik deluje vrlo brzo, za nekoliko sekundi, a dejstvo prestaje za oko 30 minuta, što ga čini pogodnim za hitne medicinske intervencije koje traju kratko. „Ketamin“ je dugo prisutan i kao ilegalan narkotik koji je popularan zbog svog disocijativnog i halucinogenog dejstva. Nažalost, seksualni prestupnici ga često upotrebljavaju da bi omamili i onesposobili svoje žrtve jer nema miris i ukus, pa se može neprimetno podmetnuti u piće. „Ketamin“ je poznat i po tome što utiče na pamćenje i izaziva amneziju, pa postoji mogućnost da se žrtva napada neće ni sećati - objasnio je naš sagovornik.

droga

undefined

 

 

Veliko hapšenje dilera i u Nišu

 

Policija Niša, po nalogu niškog Višeg tužilaštva, uhapsila je P. P. (30) iz okoline Niške Banje zbog sumnje da se bavio proizvodnjom i prodajom narkotika. Inspektori MUP-a su u petak pretresom stana i drugih prostorija koje P. P. koristi pronašli 1.243 tablete MDMA  (ekstazi), a sumnja se da je droga bila namenjena daljoj prodaji. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Nišu. Inače, tablete MDMA se retko zaplenjuju, a poslednja velika zaplena bila je aprila 2022. u Beogradu. Tada su uhapšeni M. S. (24) i V. B. (39), a zaplenjeno je oko 3,4 kilograma ove droge.

U drugoj akciju policije je zaplenjeno oko 30 kila marihuane.

Saradnjom smederevske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšeni su i zadržani do 48 sati I. S. (28) iz Beograda i U. P. (28) iz Smederevske Palanke zbog sumnje da su se bavili prodajom narkotika, a osumnjičeni U. P. i zbog ometanja ovlašćenog službenog lica.

- Kako se sumnja, I. S. je nabavljao marihuanu u nameri da je prodaje kupcima na teritoriji Beograda i Smederevske Palanke. On se 1. februara u Smederevskoj Palanci sastao i predao drogu drugoosumnjičenom U. P., i to u količini od tri kilograma i 865 grama, koju je ovaj osumnjičeni od njega kupio radi dalje prodaje.  Upravo u tom trenutku reagovala je policija, te ih je pohapsila tokom primopredaje. Prilikom hapšenja U. P. je pokušao da pobegne uz pružanje aktivnog otpora, u čemu je sprečen od policijskih službenika - naveo je izvor.

droga

undefined

 

 

U Temerinu zaplenjeno kilo i po marihuane

 

Novosadska policija uhapsila je dvojicu dilera iz Temerina i zaplenila 1,5 kilograma marihuane. Kako je saopšteno, uhapšeni su N. B. (35) i N. B. (26), obojica iz Temerina koji su osumnjičeni da su proizvodili i prodavali drogu. Pregledom osumnjičenih i pretresom njihovih stanova, policija je pronašla ukupno oko 1,5 kilogram marihuane. Obojici je određeno zadržavanje i s krivičnom prijavom biće privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

 

Pretresom stana osumnjičenog I. S. pronađeno je još skoro 30 kilograma marihuane. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading