ribnikar
Foto: Alo/Alo!/M.Jošida

Ročište je zatvoreno za javnost, a počelo je u 10.30 sati.

Prethodno su u zgradu Višeg suda stigli ožalošćeni roditelji stradale dece, a majke Andrije Čikića, Andriane Dukić, Mare Anđelković i Angeline Aćimović nosile su njihove uramljene fotografije.

Oni su te fotografije postavili na sto u hodniku suda, a pored njih je i fotografija Dragana Vlahovića, čuvara škole.

Roditelji dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, juče su kratko, na početku suđenja izjavili da "nisu krivi", a na današnjem ročištu će posle uvodnih izlaganja imati mogućnost i da iznesu detaljnu odbranu.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer postoji sumnja da je obučavao sina da rukuje oružjem i da gađa u mete, kao i da nije bezbedno čuvao dva pištolja, za čije držanje je imao dozvolu, i umesto u metalnom sefu sa ključem, držao ih je u dva plastična kofera pod šifrom, spakovana u dva ranca, koji služe za prenos oružja.

Majka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje municije, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri kod vrata učionice za istoriju u kojoj je Kosta pucao u đake iz svog odeljenja i nastavnicu.

To su, inače, meci koje je njen suprug legalno kupio. Protiv nje nije vođena istraga i ona zbog toga nije saslušavana u tužilaštvu, već je neposredno optužena, kada je tužilaštvo taj dokaz uočilo u istrazi protiv Vladimira.

Inače, ova optužnica je napisana na 267 strana.

Vladimir Kecmanović se od 3. maja prošle godine nalazi u pritvoru, koji mu se produžava svakih mesec ili dva dana, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, jer se tereti za delo za koje je propisana kazna zatvora duža od deset godina i uznemirenja javnosti.

Majka Miljana se brani sa slobode, ali je njoj sud odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa sinom Kostom, pošto je on predložen za svedoka u postupku. Njeni branioci su naveli da ona ni do tada nije mogla da vidi sina, koji se nalazi u dečijoj psihijatrijskoj bolnici, već je samo nekoliko puta razgovarala sa njim telefonom i to u strogo kontrolisanim uslovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading