Nikola Rašković Trajal Fabrika Kruševac
Foto: Printscreen/Alo

Požar koji je izbio usled eksplozije je brzo lokalizovan, a pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obzbedili su lice mesta. U ovom incidentu povređene su četiri osobe: Dušan Jakovljević (25), Marko Milošević (38) i B. T. (38), kao i devojka Sara C. (20), koja je zbog težine zadobijenih povreda i unutrašnjeg krvarenja transportovana u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Nikola Rašković

Instagram

 

Majka tinejdžera Nikole Raškovića (18) oglasila se za Alo! i kazala da je za tragediju saznala kada su je zaposleni iz fabrike pozvali i saopštili joj tužne vesti.

- Sinoć sam ga poslednji put videla. Nije mi ništa rekao, već se samo pozdravio i izašao. Takvo dete se ne viđa dva puta. Bio je požrtvovan, spreman da svakom pomogne i da ga sasluša. Ja sam sada kod kuće, a muž i stariji sin su ispred fabrike i čekaju druge informacije o tome šta se desilo našem Nidži - kroz suze je ispričala majka Vesna za Alo!.

Baka nastradalog tinejdžera rekla je za naš list da je unuka videla dan pre tragedije.

 - Sinoć je otišao kod druga da prespava. Tada sam ga poslednji put videla. Jutros su nas zvali iz fabrike i rekli da nam je Nikola poginuo. U februaru bi napunio 19 godina, ima starijeg brata. Ne znam kako ćemo bez njega. Njegova dobrota ne može da se opiše - izustila je starica, i tada ju je bol savladao, pa nije mogla da nastavi razgovor.

trajal

 

 

Direktorka kruševačke bolnice dr Vesna Stević Gajić rekla je da je u bolnicu primljeno četvoro pacijenata, od kojih je devojka životno ugrožena, a troje muškaraca su u stabilnom opštem stanju.

Radnik fabrike ispričao je šta se desilo nakon stravične detonacije i požara.

- To su specifična radna mesta, a i sam posao. Nikada nisam zalazio u taj pogon, mi smo preko puta njih, na nekih 100 metara sam bio kada je do eksplozije došlo. Ovde je opšta pometnja, radnici su uzrujani, a kako sam čuo od kolega, izgleda da ima još povređenih - rekao je za beogradske medije jedan od radnika nakon eksplozije.

Meštani naselja u kome se nalazi fabrika kažu i da su osetili jaku eksploziju.

- I nakon eksplozije osećale su se detonacije, kao i dim koji se širio krajem - rekao je meštanin.

KRUŠEVAC

Printskrin/RTK

 

Dejan Plavšić, koji se godinama bavio poslovima bezbednosti, sumnja da uzrok nesreće nije ljudski faktor.

- Kako sam čuo, moguće je da je do eksplozije došlo zbog elektriciteta valjaka. Valjci rotiraju, pa usled toga može doći do eksplozije. U ovakvim situacijama niko ne može preventivno da reaguje, to se jednostavno desi - kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading