ubica brazil Hrvat Fabijan Kosta Neri
Foto: Printscreen/Policija Brazila

Darko Geisler Nedeljković ubijen je 5. januara ispred porodične kuće na obali Sao Paula. 

U trenutku napada, žrtva je vozila bicikl sa suprugom i sinom (4). Nakon što se su stali ispred kuće, pojavio se napadač koji je dotrčao i ispalio nekoliko hitaca u Nedeljkovića. U tom trenutku žrtva je pala na trotoar, a dete je palo sa bicikla.

Brazilski mediji su ubrzo objavili da je uhapšen osumnjičeni ubica Fabijan Kosta Neri i čak je objavljena fotografija na kojoj se vide hrvatska dokumenta na ime Darko Malić.

Brazil Darko Geisler Nedeljković

Printscreen

 

 

Međutim ubrzo je policija otkrila da je Brazilac uhapšen pre ubistva Darka Geislera, a da im je zajedničko to što su obojica imali lažna dokumenta. Naime i ubijeni Geisler je živeo u Brazilu sa slovenačkim falsifikovanim dokumentima na ime Dejan Kovač. 

- Uhapšeni Brazilac bio je u bekstvu i protiv njega se vodi istraga zbog toga što je pripadnik kriminalne organizacije. Još jedna slučajnost između njih je ime. Brazilac se predstavio kao Darko Malić, dok se ubijeni Srbin, koji je navodno bio plaćeni ubica, u dokumentima zvao Dejan Kovač - navode brazilski mediji.

Hapšenje muškarca koji se pretvarao da je Hrvat dogodilo se 5. januara ujutru u naselju Žardim Kastelo u Santosu. On je priveden po nalogu za pretres i oduzimanje kuće, a u noći tog istog dana, Srbin je ubijen pred očima supruge i sina u naselju Embare.

ubica brazil Hrvat Fabijan Kosta Neri

Policija Brazila

 

 

- U lažnoj dokumentaciji Darka Malića se navodi i da je ona izdata 6. februara 2019. godine, s tim da je 19. jun 2017. godine datum kada je Brazilac ušao u Hrvatsku - navode brazilski mediji.

Kako se navodi, Kosta Neri je spavao kad mu je policija upala u stan, a pored lažnog identiteta, oduzeta je 71 vizit karta na ime Darko Malić, tablet, dva mobilna telefona, vagica za precizno merenje i 190 grama hašiša.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading