TRAGEDIJA KOJA SE NE ZABORAVLJA Četvorica mladića otišla u vikendicu da se zabave, međutim jutro nisu dočekali
Alo

Rezultati obdukcije tela četvorice mladića iz Svojnova kod Paraćina nedvosmisleno su ukazuali na trovanje ugljen-monoksidom.

Agregat koji je snabdevao vikendicu strujom nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tela mladića. Između dve prostorije se nalazi prozor koji je bio zatvoren, ali se pretpostavlja da je gas ipak mogao da prodre u sobu.

Tela stradalih mladića ujutro je u svojoj vikendici pronašao Bojan Atanasković, otac jednog od preminulih mladića. On ih je u sredu po podne odvezao kako bi tamo pravili roštilj i prenoćili. Sa sinom se, kako je rekao, poslednji put čuo u sredu oko 19 časova.

 

-Pošto se nisu javljali, došao sam ujutro i imao šta da vidim. Dvojica su ležala na krevetu, a moj sin je sedeo na stolici do vrata, a jedan dečko je ležao na podu pored njega. Nisam video nikakve povrede na njima. Nije bilo dima u prostoriji. Nisu pili, bili su trezni - ispričao je tad Atanasković.

On je rekao i da im je spremio drva za loženje, ali su samo malo upotrebili. Kada ih je pronašao, peć na drva je bila ugašena, kao i agregat.

TRAGEDIJA KOJA SE NE ZABORAVLJA Četvorica mladića otišla u vikendicu da se zabave, međutim jutro nisu dočekali

Foto: Shutterstock

 

 

 

 

Atanasković je još rekao da je na dvojici mladića koji su ležali primetio penu na ustima, što ukazuje na trovanje ugljen-monoksidom.

12. janura te godine u četiri bela kovčega stavljena su tela mladića koji su od detinjstav bili nerazdvojni. Svaki kovčeg položen je na prikolici koju su vukli autobmobili. Đorđe Marjanović bio je sin jedinac.

Kolona duga nekoliko kilometara dugo je prolazila selom. U četiri kovčega pored tela spakovane su njihove omiljene igračke iz detinjstva, lopte, lične stvari.

Marjanovićev kovčeg spustili su momci u dresu FK Napredak iz Svojnova.

Ugljen-monoksid (CO) je gas bez boje, mirisa i ukusa. To je osnovni razlog zbog kog je veoma opasan – ničim ne odaje svoje prisustvo. Stvara se u motorima automobila, u neispravnim šporetima na gas ili drva, grejačima, požarima, ili pri sagorevanju ugljovodonika (ili druge organske supstance) u prostoriji sa lošom ventilacijom. Do trovanja ugljen-monoksidom može doći jako brzo jer se ovaj gas odlično vezuje za hemoglobin, zadužen za prenos kiseonika kroz krv.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading