ZADIRKIVALI GA ZBOG MUCANJA, A JEDAN DOGAĐAJ JE NAVODNO BIO OKIDAČ Detalji samoubistva dečaka (12) iz Sjenice
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Neviđena tragedija! Dečak (12) iz okoline Sjenice obesio se o drvo iznad porodične kuće, a sumnja se da je to počinio jer su ga druga deca zadirkivala! Učenik je navodno imao problem s mucanjem, a neposredno pre samoubistva izgubio je drugarov telefon.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u subotu, 21. oktobra, u selu Gradac kod Sjenice, kada je učenik šestog razreda osnovne škole digao ruku na sebe. Nesrećni mališan pronađen je obešen o drvo na brdu iznad porodične kuće.

- Dečaka su pronašli obešenog o konopac koji se koristi za vezivanje bala sena. Nažalost, bilo je kasno za njega kada je pronađen. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt - navodi izvor.

Selo Gradac zavijeno je u crno i niko ne može da prežali smrt malog dečaka. Kako kažu komšije, dečak je bio dobar, kulturan i jako nadaren za matematiku. Išao je redovno u školu uprkos nedaćama sa kojima se susretala njegova porodica. Porodica je živela u jako teškim uslovima u maloj kući, a zbog toga su ranije mediji i pisali o toj porodici kako bi im se pomoglo finansijski. O razlogu samoubistva samo se nagađa.

Sve češća samoubistva među učenicima

Poslednjih godina, nažalost, sve je više samoubistava među učenicima i maloletnicima u osetljivim godinama. Srbija još nije zaboravila kada je početkom godine dečak S. F. (14) izvršio samoubistvo skokom s drugog sprata kroz prozor učionice u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Kačarevu. S. F. je kasnio na čas jer je prethodno bio sa svojom majkom na razgovoru sa direktorkom škole. Njegova drugarica iz razreda je ispričala za medije da je on u jednom trenutku udario glavom o klupu, a da mu je nastavnica prišla kako bi porazgovarala sa njim, kao i da se u momentima kada je zvonilo za kraj časa zaleteo i skočio kroz prozor.

- Bio je jako inteligentan, matematiku je obožavao i iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Dečaka su zbog mucanja često ismevali, ali on se trudio da to stoički podnese. Bio je borac i ponosit, iako uslove za život gotovo nije ni imao. Za njega i njegovu porodicu je bilo objavljeno nekoliko apela za pomoć kako bi mogli da žive život dostojan čoveka. Uz pomoć dobrih ljudi napravljena im je nova kuća - rekao je poznanik porodice za Alo!.

ZADIRKIVALI GA ZBOG MUCANJA, A JEDAN DOGAĐAJ JE NAVODNO BIO OKIDAČ Detalji samoubistva dečaka (12) iz Sjenice

FOTO Shutterstock

 

 Prema rečima našeg izvora, osim zadirkivanja, kobnog dana dečak je izgubio mobilni telefon koji mu je pozajmio od druga.

- Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim rekao je rođaki, a ona mu je prokomentarisala: „Crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka“. Nedugo posle toga dečak je pronađen obešen. U razgovoru sa porodicom oni su mi rekli da je mališan imao suicidne misli, ali na to nisu obraćali pažnju jer je život tek bio pred njim i mislili su da nije ozbiljna stvar - tvrdi naš sagovornik.

Učenik se obesio zbog loše ocene

Početkom juna Srbiju je šokirao i rastužio slučaj iz sela u okolini Prokuplja, kada se učenik druge godine srednje škole obesio nakon što je shvatio da ne može da popravi ocenu. „Kada su skratili školsku godinu, profesorka, navodno, nije htela da mu popravi jedinicu i dete se obesi“, rekao je izvor blizak ovoj porodici, a javlja Alo!. Kako je za Alo“ ispričala direktorka škole, dečak je bio učenik II razreda Tehnička škole „15. maj“ iz Prokuplja.

- U petak, 2. juna, pre nesretnog događaja učenik je bio na nastavi u prepodnevnoj smeni. Nije se požalio nikome u školi da ima bilo kakav problem. Nisu primećene nikakve promene u ponašanju učenika. On se ni ranije nije žalio da ima neki problem u školi - rekla je direktorka, i dodala da, iako je tako rečeno, dečaku nije bila zaključena jedinica ni iz jednog predmeta.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Scena sa ulica Banjaluke koja je zgrozila sve! #fypシ #fyp #banjaluka ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading