DEČAK (12) SE OBESIO O DRVO Jeziva tragedija u selu kod Sjenice
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Nezapamćena tragedija dogodila se u mirnom selu Gradac kod Sjenice, kada je dečak R.B. (12) izvršio samoubistvo tako što se obesio o drvo na brdu iznad kuće. 

- Pronašli su ga obešenog, a koristio je konopac koji se koriti za vezivanje bala sena. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo. Porodica je živela u jako teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dečak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe - kažu vidno potreseni meštani sela Gradac, prenosi RINA.

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti, rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr. Altan Hamidović.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Stravičan prizor u centru Beograda: Sudar automobila kod Skupštine #dosije192 #beograd #fypシ #sudar #nesreca ♬ original sound - Dosije 192

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading