KOPAČI UKRALI PIŠTOLJE ZA LIKVIDACIJU BELIVUKA I MESARA Otkriveni novi detalji na suđenju u Podgorici
Foto: Alo.rs

Tunel dug 30 metara prokopan je od jednog stana u Podgorici do depoa Višeg suda u tom gradu, a tom prilikom nestali su brojni dokazi. Među oružjem koje je ukradeno su i dva pištolja kojima je navodno planirano ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića!

Ove šokantne detalje izneo je juče advokat Damir Lekić na glavnom pretresu koji je održan u Višem sudu u Podgorici na suđenju za pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnoj Gori. Njegova izjava odnosila se na poznatu aferu „Tunel“ kada je prokopan prolaz do depoa Višeg suda, a tom prilikom ukradeno je 19 komada oružja koja su se odnosila na brojne predmete koji su se čuvali u tom objektu. 

Tunel

Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

 

Lekić je na suđenju kazao da su iz depoa suda ukradena dva pištolja iz ovog slučaja. Oružje su, navodno, odneli kopači tunela iz Loznice za kojima je raspisana potraga.

Hteli da ih ubiju na aerodromu

Plan je, kako je rečeno, bio da Belivuk i Miljković budu ubijeni na tivatskom aerodromu, u povratku za Beograd. Tada je rečeno da likvidacija nije uspela, pošto su obojica sve vreme tokom boravka u Crnoj Gori bili pod policijskim nadzorom, što je omogućilo da plan ubica ne bude ostvaren.

Policija je otkrila stan u Tivtu u kojem su se krili optuženi i gde su za njih ostavljeni pištolji „glok 26“ i „valter“ sa municijom. Planirali su, kako je saopštila policija, da u Belivuka i Miljkovića pucaju u redu za čekiranje karata, ali su uhapšeni na putu za aerodrom, u vozilu sa lažnim tablicama.

 

- Odbrana raspolaže informacijom da su iz depoa ukradena dva pištolja iz ovog predmeta. Predlažem da sudsko veće to proveri pre početka glavnog pretresa, jer od toga može zavisiti i odbrana optuženih - istakao je advokat Damir Lekić.

KOPAČI UKRALI PIŠTOLJE ZA LIKVIDACIJU BELIVUKA I MESARA Otkriveni novi detalji na suđenju u Podgorici

Alo!/Marko Metlaš

 

Lekić je branilac Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića, Almira Mujahodžića i Vladana Mijuškovića.

KOPAČI UKRALI PIŠTOLJE ZA LIKVIDACIJU BELIVUKA I MESARA Otkriveni novi detalji na suđenju u Podgorici

Radoje Zvicer

 

Belivuk: Išli smo kod Zvicera na babine

Posle hapšenja osumnjičenih za pripremu likvidacije u Tivtu, saslušani su Belivuk i Miljković. Veljko Belivuk je u svom iskazu naveo da je u Crnu Goru došao s Miljkovićem 17. januara, i to na babine, odnosno proslavu rođenja deteta Radoja Zvicera. Naveo je i da su odlučili da ostanu na slavi, pošto su već bili tu, i da je 22. januara trebalo da se letom iz Tivta vrate u Beograd. Belivuk i Miljković uhapšeni su u Srbiji nedugo posle povratka iz Kotora u Beograd i dosada su okrivljeni za sedam ubistava u Srbiji, dva u Crnoj Gori, kao i druga teška krivična dela.

On je dodao da su mu poznate i marke pištolja za koje ima saznanja da su ukradeni.

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović kazala je da će sud uputiti dopis depou Višeg suda kako bi se proverili navodi advokata Lekića. Suđenje je zatim odloženo za 15. decembar.

Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva tereti Janka Vukadinovića iz Podgorice i NN osobu da su krajem 2019. formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan Stanišić iz Tivta, Mile Jovanović iz Nikšića, Almir Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Milić i Dušan  Ivanović.

tunel

TV Vijesti

 

Krivična za Katarinu Baćović

Crnogorska policija podnela je jučes krivičnu prijavu protiv Podgoričanke Katarine Baćović zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel. Kako je saopšteno, Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava. Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32), Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tune

Vukadinović je označen kao organizator grupe za ubistva, teška ubistva, a sebi je namenio ulogu da vrbuje osobe za članstvo u organizaciji.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je zaštićeni svedok, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kao saizvršilac, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Obraćajući se sudu, okrivljeni Janko Vukadinović, je kazao da je ovu akciju protiv optuženih vodio „načelnik“ policije Radoje Zvicer, šef „kavčana“. Predložio je da mu sud ukine pritvor, ali je njegov predlog sud odbio.

- Optužnicu je sastavljao tužilac Saša Čađenović, član kavačke grupe. Istragu je vodio policajac Petar Lazović, takođe član ovog klana, dok je akciju vodio „načelnik“ policije Radoje Zvicer. Ovu akciju je vodio šef jedne mafije. Postupak treba obustaviti - istakao je Vukadinović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading