SRBIN I SLOVENAC UHVAĆEN NA DELU Švercovali i prodavali oružje kriminalnim klanovima u Nemačkoj
Profimedia

- Nemačka policija je izvršila pretrese na području Hesena, a uhapsila je krijumčara oružja (38) iz Srbije i jednog od njegovih kurira (74) iz Slovenije i to prilikom predaje pušaka - navodi nemački Bild.

Prema navodima istražitelja,  Srbin se sumnjiči da je  od 2020. godine, pored pištolja i municije, u Nemačkoj  prodavao i "kalašnjikove".

- Ovim oružjem on je snabdevao kriminalne grupe, koje su ga dalje koristile za različita krivična dela - objašnjavaju izvori nemačkih medija.

SRBIN I SLOVENAC UHVAĆEN NA DELU Švercovali i prodavali oružje kriminalnim klanovima u Nemačkoj

EPA

 

 

Kako je saopšteno iz nemačkog Tužilaštva, Srbin i njegov vremešni kurir "prodao je "kalašnjikov" grupama izvršilaca iz oblasti organizovanog kriminala u Nemačkoj".

Istražitelji su do glavnog trgovca oružjem, Srbina  došli zahvaljujući jednoj zapleni pištolja, koji je pronađen prilikom hapšenja pripadnika jedne kriminalne brande u Nemačkoj.

- Tajni agenti su mesecima radili i otkrili da su pripadnici tog klana i drugi pojedinci naručivali od Srbina oružje preko Skaj aplikacije - navode izvori nemačkih medija, dok je Viši javni tužilac Georg Ungefuk potvrdio:

- Polazna tačka istrage bili su nalazi iz kompleksa istraga kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu na Majni protiv članova kriminalne grupe.

Policija je pratila vremešnog kurira i saznala za novu isporuku iz Slovenije.

Prema njihovim navodima Slovenac, koji je uhapšen, koji nema prebivalište u Nemačkoj, a sumnja se da je bio saučesnik Srbinu u nabavci oružja, kao i da je, u jednom slučaju, uvezao dva oružja (automat Sterling MК6 i Galil jurišna puška) u Nemačku za preprodaju.

SRBIN I SLOVENAC UHVAĆEN NA DELU Švercovali i prodavali oružje kriminalnim klanovima u Nemačkoj

Tanjug/Ap

 

 

"Navodi se da je optuženi oružje pokupio u Sloveniji i dovezao ga u Nemačku preko Austrije 4. oktobra 2023. godine. Hapšenje dvojice optuženih od strane specijalnih snaga hesijske policije izvršeno je prilikom primopredaje dva uvezena oružja od strane 74-godišnjeg optuženog 38-godišnjem optuženom, pri čemu je oružje zaplenjeno" piše "wetterau.news".

Identifikaciji i hapšenju optuženih prethodile su višemesečne tajne istrage javnog tužilaštva u Frankfurtu na Majni i glavnog štaba policije Južnog Hesena. Polazna tačka istrage bili su nalazi iz istrage javnog tužilaštva u Frankfurtu na Majni protiv članova porodične grupe iz Riselshajma. Obojica optuženih su 6. oktobra 2023. izvedeni pred sudiju Okružnog suda u Darmštatu, koji je na zahtev Tužilaštva u Frankfurtu na Majni odredio istražni pritvor.

 

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading