novi sad
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je za medije rekla majka devojčice, drugarica njene ćerke posle škole je izvadila nož iz školskog ranca i ničim izazvana je ubola u grudi.

Majka, inače radnica Hitne pomoći, rekla je da su deca bila dobre drugarice, posećivale se redovno i spavale jedna kod druge.

- Tog dana posle nastave, u 19.10 me ćerka pozvala da pita da ide sa drugaricom da kupe transporter za mačku. Prvo su otišle do drugaričinog stana kako bi uzela novac, a onda nastavile ka prodavnici - navela je maka.

Prema njenim rečima, drugarica je vodila ka zgradi Rektorata, koja je uveče sablasna, pa je buduća žrtva, zamolila drugaricu da na internetu potraži tačnu lokaciju Pet šopa.

- Drugarica je spustila ranac na pod, navodno kako bi izvadila telefon. Tu se udarila malo u ogradu, ali nije bilo ništa strašno. Sledećeg trenutka ona ustaje, a moje dete odjednom oseća jak bol u grudima sa desne strane. U njenim rukama ugledala je nož! U tom trenutku nije shvatala šta se dešava. Pitala ju je šta to radi, odakle joj nož!? Drugarica je odmah odbacila nož na pod i kroz osmeh rekla da ga ceo dan ima kod sebe, da ga je nosila u školu da nekog zaplaši i napravi šalu – ispričala je prestravljena žena.

Njena ćerka je, kaže, prihvatila takvo objašnjenje i nastavila do prodavnice, gde je ipak došao otac drugarice da plati kupljeno i gde su se rastali.

Kako je dalje ispričala majka, ona je te večeri radila treću smenu u Hitnoj pomoći kada je dobila poziv njenog deteta koje je tek tada shvatilo da joj je nož napravio povredu.

- Ona je pre toga mislila da je zadobila udarac drškom noža, nije mogla ni da zamisli da je drugarica pokušala da je ubode. Pozvala me je, a taj poziv bio je najteži u mom životu. Nisam mogla da verujem. Sva sreća da nož nije krenuo ka vratu - navodi potresena majka.

Otac drugarice je kasnije pozvao da se izvini i rekao da je u pitanju bio čin "trenutne frustracije".

Policija je nož našla na mestu gde su devojčice rekle da se desio incidnt i otac je potvrdio da je njihov, ali ni njemu nije jasno zašto ga je celog dana imala u školi. Drugi roditelji zbog toga su preplašeni.

Majka povređene devojčice rekla je da je o svemu obavešten Centar za socijalni rad, odakle za Alo! nisu hteli da komentarišu slučaj, jer je trenutno otvoren. Ono što smo saznali je da je postupak pokrenut, otac devojčice je pod nadzorom, a ona je upućena na psihološko veštačenje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading