VOĐA NARKO - BANDE UHAPŠEN DOK JE IGRAO POKER S PAJTOSIMA Devet pripadnika opake kriminalne grupe uhapšeno u Nemačkoj
Foto: Tanjug//AP

Pao još jedan vođa narko-bande! Srbin (39) iz Velberta u Nemačkoj uhapšen je u velikoj raciji sa još osam pripadnika kriminalne grupe koja se bavila prodajom droge. Srbin je označen kao vođa krimi-grupe, a uhapšen je dok se kockao u mračnom hodniku u gradu Henefu!

Kako saznajemo, na teritoriji nemačke savezne države Severna Rajna - Vestfalija izvršena je racija na više lokacija. Policija je još ranije identifikovala osumnjičene pripadnike te narko-grupe, pa su ih neko vreme pratili.

VOĐA NARKO - BANDE UHAPŠEN DOK JE IGRAO POKER S PAJTOSIMA Devet pripadnika opake kriminalne grupe uhapšeno u Nemačkoj

Tanjug/Ap

 

Kako navode nemački mediji, uhapšeno je devet osumnjičenih pripadnika grupe, od kojih su petorica iz grada Velberta. Ono što se navodi kao detalj jeste da Srbin, koji je označen kao vođa i koji živi u Velbertu, nije uhapšen u tom gradu s ostalim osumnjičenima.

Narko-bosovi beže na selo 

 

Kako navode lokalni mediji u Velbertu, taj grad uprkos brojnim racijama i pretresima, nije „vruća tačka“ kada je u pitanju trgovina narkoticima.

- Prema rečima glavnog javnog tužioca Baumerta, Velbert nije žarište trgovine drogom: „Počinioci deluju iz manjih gradova ili čak sa sela, jer veruju da tako mogu da obavljaju svoj posao neotkriveni - navode portali.

 

- U velikoj raciji u Velbertu uhapšena su njih petorica, a šef te bande je u tom trenutku uspeo da izbegne upad policije. Reč je o trudesetdevetogodišnjem Srbinu - navode izvori za nemački portal Waz i dodaju interesantan detalj u vezi s vođom grupe:

VOĐA NARKO - BANDE UHAPŠEN DOK JE IGRAO POKER S PAJTOSIMA Devet pripadnika opake kriminalne grupe uhapšeno u Nemačkoj

MUP Srbije

 

- Srbin se kockao u nekom mračnom prolazu u gradu Henefu u vreme racije u Velbertu. Pre nego što je policija upala u zgradu gde su se svi oni nalazili, vođa bande je stan napustio oko 6 sati ujutru. Ubrzo posle toga upala je policija i stavila lisice osumnjičenima, ali ne i Srbinu. Međutim, on je pao u drugoj paralelnoj raciji u Henefu, tako da je i on sada konačno u pritvoru. Srbin, inače, ranije nije privlačio mnogo pažnje i trudio se da bude neprimetan - navode mediji.

Kako saznajemo, u toku akcije pretraženo je čak 26 nekretnina, među kojima su stanovi, garaže i magacini, a tom prilikom pronađen je upakovan kokain, ali i marihuana. Zasad nije poznat identitet uhapšenog vođe iz Srbije. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading