aerodrom nikola tesla
Foto: Alo/Foto: Nenad Vujanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa carinom, uhapsili su dvoje špeditera.

Lisice su im stavljene pošto su sa Aerodroma Beograd, na koji je stigao paket iz Hong Konga, pokušali da preuzmu 2,7 kilograma tabletica za koje se sumnjalo da sadrže kokain.

Međutim, analiza zaplenjenih tableta je pokazala da u njima nema droge već da je reč o suplementima.

- Sumnjiv paket koji je stigao iz Kine otkrili su carinici na Aerodromu u Beogradu. Na deklaraciji je pisalo da je unutra plastika, ali kada su ga otvorili pronašli su veliku količnu tableta, što im je odmah postalo sumnjivo. Prve analize pokazale su da postoji sumnja da tablete zapravo sadrže kokain, ali su one odmah poslate na analizu i utvrđeno je da je zapravo reč o suplementima - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, sumnjiv paket, stigao je iz Hong Konga.

- Špediterima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će potom biti privedeni na saslušanje, najverovatnije u nadležno osnovno tužilaštvo. Tokom noći, vršeni su pretresi na više lokacija, odnosno stanovi koje osumnjičeni koriste - dodaje izvor Kurira i otkriva da istražitelji pokušavaju da dođu do imena treće osobe, za koju se sumnja da je organizator šverca suplemenata.

Špediterima su oduzeti mobilni telefoni koji su poslati na analizu.

- Očekuje se da bi analiza mobilnih telefona mogla da dovede i do organizatora šverca robe iz Kine. Špediteri su odbili bilo kakvu komunikaciju sa policajcima - dodaje on. Sumnja se da je njihova uloga bila samo da preuzmu paket i dostave ga trećoj osobi.

- Istraga je u toku, ali je najverovatnije reč o krivičnom delu nedozvoljena trgovina - dodaje sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading