Migranti u Somboru
Foto: Alo/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u opsežnoj akciji suzbijanja ilegalnih migracija koja je sprovedena na području Sombora, pronašli  ukupno 382 iregularna migranta.

Policija je pretragom terena pronašla 20 komada hladnog oružja i drugih predmeta, ukupno 240 stranih ličnih dokumenata i putnih isprava, kao i 18 telefona.

Migranti u Somboru

MUP

 

 

Uhapšen je sirijski državlјanin O. A. H. (2005) kod koga je pronađeno oko 270 grama bilјne materije za koju se sumnja da je marihuana i vagica za precizno merenje. Nјemu je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

Migranti u Somboru

MUP

 

 

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading