blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

U večernjim satima, 4. maja, seosku tišinu nadomak Mladenovca prekinuli su rafali. Niko nije mogao ni da pretpostavi da je Uroš Blažić (21) krenuo u krvavi pir koji je zauvek zavio u crno žitelje sela Malo Orašje i Dubona, ali i celu Srbiju.

On je u svom pohodu bezumlja, bez još uvek jasnih razloga, ubio devetoro ljudi, a 13 mladih teško ranio.

Kobne večeri Blažić se dovezao do fudbalskog terena na kom se omladina iz Malog Orašja skupila da bi se družila i s automatskom puškom stao ispred njih. Njihov pokušaj da ga pozovu na pivo i da im se pridruži bio je uzaludan. Blažić je otvorio vatru i započeo svoj masakr. Pucao je u svakog ko mu se našao na putu, a potom se odvezao par kilometara dalje, do Dubone, gde je takođe nastavio da ubija.

VEČNA BOL Tri meseca od masakra kod Mladenovca ožalošćeni poručuju:

Foto: Alo.rs

 

 

Posle zločina pokušao je da pobegne i krio se kod ujaka na selu kod Kragujevca, ali je sutradan lociran i uhapšen.

Zla kob: Preživeo masakr, pa kolima sleteo s puta

 

Jovan R. (21) iz Malog Orašja, koji je preživeo masakr kada je na njega i njegove prijatelje iz „kalašnjikova“ pucao Uroš Blažić, u sredu uveče je imao saobraćajnu nesreću. Kako saznajemo, on je sad smešten u Smederevsku bolnicu gde čeka operaciju.

Saobraćajna nesreća dogodila oko 22.35 sati na lokalnom putu Drugovac-Budljević, kada je vozilo u kom je Jovan bio putnik sletelo s puta.

- Vozač je u nesreći zadobio teške povrede opasne po život i kolima Hitne pomoći je prevezen u Urgentni centar u Beograd, dok je njegov suvozač takođe teško povređen. Na zadnjem sedištu automobila koji je sleteo s puta bio je Jovan, koji je lakše povređen - rekao je izvor.

Jovan  je ranije ispričao kako je preživeo masakr u kom je ubijeno devet njegovih prijatelja kada je na njih pucao pomahnitali Blažić.

- Izašao je iz kola i povikao: „Lezite dole“, a drug mu je kroz osmeh rekao: „Ajde na pivo“. Ja sam dobacio: „Ladno je“, ali je on počeo da puca! Pravio sam se da sam mrtav, da me ne dokrajči - rekao je tada Ranković, i dodao da je proveo mesec dana na bolničkom lečenju.

- Metak mi je prošao tačno iznad lakta, pa sada imam šipke koje moram da nosim nekoliko meseci. Zatim isto toliko treba da nosim gips da bi ruka bila fiksirana. Osećam bolove jedino kad ležim i imao sam sreće jer poslednji metak nije ostao u stomaku, već je izašao kod lopatice - rekao je tad Jovan.

 

 

Danas žitelji Dubone i Malog Orašja, tri meseca kasnije, kažu da su zauvek obeleženi i da im je budućnost ubijena.

- Ne prođe ni dan a da se ne zapitamo zašto i zbog čega, šta treba da ti je u glavi da digneš ruku na jedno ljudsko biće, a kamoli da ubiješ devetoro mladih. Sinovac, on je ubio sve nas jer je ubio mladost i budućnost - govori starac zagledan u daljinu odmahujući rukom.

Prema njegovim navodima, ime i prezime ubice se spominje sa gnušanjem jer je selima naneo toliko boli i tuge kakva se u ovim krajevima ne pamti.

Kuća Uroša Blažića

Alo

 

- Čujem da mu je gorela kuća pred četrdesetodnevni pomen Petru M. (26), ali da su ostale zidine. Iskren da budem, ko god ju je upalio, loš je posao uradio. Trebalo je preko dana da je sruše do temelja, da ne ostane kamen na kamenu i da se ne zna da je tu živeo. Nadam se da će monstrum goreti u paklu na tihoj vatri kao niko dosad. Nadamo se da će ga stići adekvatna kazna, ali nismo sigurni da ona uopšte postoji - kaže meštanin Malog Orašja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading