Legija i čuvar
Foto: Alo/Printscreen

Legija je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. U javnosti se veoma često priča o danu kada se on predao i kada je odveden u Centralni zatvor. Pisalo se da su ga odveli pijanog, drogiranog, pa da nije bilo tako, pričalo se i šta je imao na sebi...

A pričalo se često i o tome kako se on ponašao na odsluženju zatvorske kazne. Jedan nekadašnji čuvar je u potkastu na TikToku ispričao kako je izgledalo čuvati komandanta JSO-a.

Njegovu priču prenosimo vam u celosti: 

- Dolazi ujutru, kada Legija izlazi na prvu jutarnju šetnju, u tom trenutku formiraju se dva špalira, dužina hodnika Centralnog zatvora, dole na nuli je nekih, pa slobodno mogu reći, a da ne slažem dal je sto metara, jako dugačak hodnik, ajde da kažemo dva špalira.

- Otvaraju se vrata, otvara se prva rešetka, gde je kolega stražar, otvara se druga, stražari ovo rade - priča on, pokazujući kako su stražari držali ruke na leđima, pa nastavlja: 

- Ovako stoje i klecaju im kolena, niko nije pribran. Svi se boje Legije. Jer niko ne zna, pazi, godinu dana ga tražiš, odjednom on se pojavljuje, nikom nije jasno. On da je rekao da hoće da izađe napolje, mislim da niko ne bi rekao ni reč. Još bi rekli, izvoli, idi kući. Znači ljudima se tresu noge. I jednostavno, nije prijatna situacija. Pazi, on je državni neprijatelj u tom momentu broj jedan, i sam pojam "Beretke", sad ono došao Legija, svima već ono u glavi, sad će da se pojave ovi njegovi sa druge strane, ma daj bre, oćeš izađeš, idi kući. 

- I sad treba neki zatvorski čuvari da izađu s njim na šetalište, znali prvo jutro posle te predaje, to je recimo negde oko deset sati, kaže meni i ovom kolegim jednom isto mlađem, kaže "vas dvojica ispred, a mi ćemo na špijunku, onako na drvena vrata kako su od šetališta da gledamo ako nešto bude, tu smo. Svi drže ruke iza leđa, palice, noge im se klecaju. Iskreno, ni meni nije bilo prijatno. Pogledamo se ja i ovaj kolega. Ja sam tada progutao knedlu... - ispričao je on. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading