NOVI DETALJI O DEČAKU OSUMNJIČENOM ZA MASAKR U OSNOVNOJ ŠKOLI NA VRAČARU Otac imao prevelike ambicije prema K., želeo je čudo od deteta: terao ga da trenira košarku
Foto: Alo/Alo

U međuvremenu je o preteranoj ambiciji dečakovog oca Vladimira progovorio još jedan K. poznanik.

Ovaj dečak je s K. K. trenirao košarku. On nam je otkrio da se K. tada ponašao kao i svi klinci, a u taj sport je ušao da bi ocu Vladimiru ispunio želju.

ZAVRŠENO SASLUŠANJE PEDAGOGA I PSIHOLOGA IZ ''RIBNIKARA'' Evo šta su policiji trebali da objasne u vezi ponašanja dečaka osumnjičenog za masakr na Vračaru

Kako saznaje Informer.rs, trinaestogodišnji K. je išao na razne sportske i umetničke aktivnosti, a među njima je bila i košarka. Dečak koji je s njim trenirao ispričao je da se osumnjičeni za masakr u ''Ribnikaru'' u njegovom klubu "Ol-star" zadržao veoma kratko.

NOVI DETALJI O DEČAKU OSUMNJIČENOM ZA MASAKR U OSNOVNOJ ŠKOLI NA VRAČARU Otac imao prevelike ambicije prema K., želeo je čudo od deteta: terao ga da trenira košarku

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

''Trenirao sam košarku s K., ali to nije dugo trajalo, oko dva meseca. Delovalo je kao da ga njegovi teraju da dolazi na treninge. Mislim da je više voleo da ide na karate, koje je već trenirao. Bio je malo niži od svih nas i nije bio nešto zainteresovan za druženje s nama, kao da se trudio da bude neprimetan'', ispričao je tinejdžer.

Te informacije su nam potvrđene u pomenutom košarkaškom klubu.

''K. je kod nas trenirao pre neke tri godine. Tada je u "Ribnikaru" bila besplatna školica košarke. Sećam se da je on dolazio na treninge oko dva meseca. Prošao je kroz klub kao vetar, jedva ga se neko seća. Pamtim samo da je bio sitnije građe i da se nije isticao'', rekao je jedan od trenera kluba.

Prema izvorima Informera, ovaj dečak, koji se sumnjiči da je 3. maja pištoljem u školi usmrtio čuvara i devetoro dece, a pet osoba ranio, nije voleo košarku, već je na treninge išao na nagovor oca, koji je želeo da K. postane košarkaš iako je bio veoma nizak, čak i za uzrast od 10 godina.

NOVI DETALJI O DEČAKU OSUMNJIČENOM ZA MASAKR U OSNOVNOJ ŠKOLI NA VRAČARU Otac imao prevelike ambicije prema K., želeo je čudo od deteta: terao ga da trenira košarku

Foto: Alo ilustracija

 

Pre nekoliko dana u policiji je K. majka Miljana rekla da zna da je njenog sina otac Vladimir vodio u streljanu da vežba pucanje iako je ona protiv toga. Navela je i da je njen sin išao na karate, u muzičku školu, na glumu i na privatne časove iz školskih predmeta.

Nastava traje po redovnom planu

Tekuća školska godina u O.Š. "Vladislav Ribnikar" na Vračaru biće završena prema školskom kalendaru, odnosno neće biti skraćena. Grupa roditelja đaka iz "Ribnikara" prethodno je zahtevala da školska godina u toj školi bude završena u petak 2. juna, čemu se usprotivila većina na Savetu roditelja.

Više svetla u ovaj slučaj mogu da unesu psiholog i pedagog iz Osnovne škole ''Vladislav Ribnikar'', koji su juče su u sklopu pretkrivičnog postupka protiv majke K. K. saslušani u policiji.

kecamanović

Printscreen

 

Osumnjičeni masovni ubica s Vračara je smešten u Kliniku za neourologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu i u toku je njegovo veštačenje, koje bi trebalo da ustanovi da li je dečak oboleo od neke psihičke bolesti.

Dečak do sada nijednom nije pitao za roditelje, već samo za mlađu sestru, na šta su mu lekari rekli da je s majkom, ali da ne znaju gde. On je na to odgovorio: "To je dobro!"

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading