UPUCAO DVOJICU NA VRAČARU, PA SE SAKRIO U GARAŽU Predložen pritvor za osumnjičenog, a ovako se napadač branio pred Tužilaštvom
Foto: Printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Nemanja Đ. (20) zbog sumnje da je 22. maja 2023. godine u Ulici Maksima Gorkog, hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede A.P. i D.L.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nemanji Đ. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Podsetimo, Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

''DRŽITE GA PUCAO JE, UBIO JE NEKOGA'' Svedoci vatrenog okršaja na Vračaru okrivaju detalje sinoćne pucnjave   

Nemanja je, nezvanično, u Čuburskom parku čekao A.P. i kada ga je spazio prišao mu je sa pištoljem u ruci i u njega ispalio nekoliko hitaca. Jedan od ispaljenih hitaca pogodio je i D.L. iz Severne Makedonije.

Napadač je zatim pobegao. Brzo je identifikovan i uhapšen.

Kako se saznaje, on je odveo policiju do podzemne garaže u kojoj je sakrio pištolj i garderobu, prenosi beogradski medij.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading