''BILO JE PUNO CRVA NA RANI, NASTUPILA JE NEKROZA SVE DO KOSTI'' Alo! ekskluzivno saznaje: Mučena keruša se uspešno oporavlja posle stravičnih povreda
Foto: Alo/J. Ljuboja/Privatna arhiva

Povrede nastale usled vremenski dugog i bespomoćnog nošenja čvrsto zalepljene izolir trake oko njuške, mučenoj keruši izazvale su na tom mestu nekrozu sve do kosti.

Čin zlostavljanja jadne životinje, zgrozio je javnost, po ko zna koji put. Srećom, postoje ljudi koji brinu o životinjama, a jedna od njih je i Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja ''Lina'' iz Čoke, koje je psu nadenulo ime - Nova.

NEVEROVATNO RAZBOJNIŠTVO U KRAGUJEVCU Usred noći se ušunjali na parking i ukrali tri automobila, pa nestali netragom

Ona za Alo! potvrđuje da se kuja polako oporavlja od nanetih povreda.

''Polako se oporavlja, u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti. Svaki dan joj čiste rane, daju joj redovnu terapiju. Bolje je nego što je bila. Operisana je, neke delo tkiva zbog nekroze su uspeli veterinari da povežu i ušiju, ali njeno stanje još uvek nije onakvo kakvo bi trebalo da bude. Nosi kragnu, jede, grize granule, tako da malo bolje može da pomera vilicu'', kaže Ljuboja.

Psa je, kao što samo ranije izvestili, u Bašaidu pronašla Sanja Rešćanski, instruktorka plesa u Kulturnom centru u Kikindi. Kako je keruša bila mnogo uplašena, aktivisti iz Udruženja ''Lina'' sa Jelenom Ljubojom su je uhvatili i odneli kod veterinara u Bašaidu. Usledio je šok i neverica kada je traka skinuta sa njuške povređenog psa.

''Bilo je puno crva na rani, gde je bila zalepljena izolir traka. Nastala je nekroza sve do kosti na tom mestu a psu bukvalno nedostaje deo njuške. Dugo se mučila, jer su rane zaista strašne'', rekla nam je tada Ljuboja.

Keruši je pružena potrebna veterinarska nega u jednoj novosadskoj ambulanti, a lečenje će trajati oko dva meseca. Da li smo kao društvo postali neosetljivi i ravnodušnii na nečije patnje, odgovor možda leži u činjenici da je zlostavljani pas nekoliko dana šetao Bašaidom sa trakom oko njuške, ali niko nije reagovao na njegove muke.

''Pošto pas nije čipovan, pretpostavlja se da je tu donet i pušten'', navodi Ljuboja.

Počinioci nepoznati

Vinovnici okrutnog povređivanja životinja, nažalost, teško se pronalaze, saznaje Alo! u kikindskoj policiji. Ni u ovom, ali ni u prethodna dva slučaja mučenja keruša Vaske i Dore, nisu pronađeni počinioci ovih nasilnih i brutalni krivičnih dela.

Dodatni problem za njihovo otkrivanje je i vremenska razlika, jer se životinje pronađu kad su im mučitelji odavno naneli povrede. Užasavajuće je i to, što je ovakav vid agresije dosta rasprostranjen.

''Reči sam odavno izgubila, ostajem zapanjena i nema na sve nove oblike mučenja kojima se živa bića mogu podvrgnuti. Za ovih 10 godina koliko Udruženje ''Lina'' postoji nagledala sam se svega i svačega, a opet se iznova iznenadim sa svakim novim slučajem zlostavljanja'', istakla je Ljuboja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading