blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

Kako je istraga u toku, tužilaštvo ne može da iznosi detalje samog događaja, ali ističu da će sve činjenic i okolnosti da budu utvršene u toku postupka.

- Potrebno je da tužilaštvo sprovede složena veštačenja - balistička, DNK, kao i sva ostala potrebna veštačenja, kao i da ispita oštećena lica koja budu mogla da daju iskaz, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, te u svojstvu svedoka više lica - očevidaca i svih ostalih lica koja imaju saznanja u vezi sa ovim tragičnim događajima, kao i da preduzme sve ostale dokazne radnje radi utvrđivanja neophodnih činjenica u postupku - kažu iz VJT Smederevo za medije.

NAREDNI KORACI U ISTRAZI MASOVNOG UBISTVA KOD MLADENOVCA Oglasilo se tužilaštvo u Smederevu

Alo

 

Dodaju da će tužilaštvo blagovremeno objavljivati sve informacije koje se tiču istrage, a koje je ne ugrožavaju.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu je 6. maja, dva dana nakon pucnjave, saopštilo da se Uroš Blažić tereti za krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i prometoružja i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

NAREDNI KORACI U ISTRAZI MASOVNOG UBISTVA KOD MLADENOVCA Oglasilo se tužilaštvo u Smederevu

Alo

 

 

- Osumnjičenom U. B. se stavlja na teret da je 04. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, a pokušao da liši života još ukupno 12 lica, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova 5. maja i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka - saopštili su iz VJT Smederevo.

NAREDNI KORACI U ISTRAZI MASOVNOG UBISTVA KOD MLADENOVCA Oglasilo se tužilaštvo u Smederevu

Foto: Alo.rs

 

U odbrani koju je izneo na saslušanju 6. maja, U.B. je priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading