OTKRIVENO KAKO SU U ŠPANIJI RADILI ZVICEROVI VOJNICI Prevozili drogu u kombijima, menjali adrese, sa sobom uvek nosili oružje
Foto: Printscreen/Twitter/Policia Nacional

- Kriminalnu mrežu, povezanu sa  kavačkim klanom, karakterisao je visok stepen opasnosti i njena osnovna delatnost u  zemlji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca - navode oni.

Glavni ljudi u kriminalnoj organizaciji živeli su u skupocenim delovima Madrida, u domovima vrednim više od milion i po evra i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Kriminalna mreža imala je zatvorene plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje severne i istočne Evrope.

107%;mso-ansi-language:SR-LATN-RS">

Članovi grupe usavršili su svoje delovanje, formirajući različite kanale snabdevanja opojnom supstancom, kao i njenog uzgoja.

Drogu su prevozili kombijima i automobilima, koji su uvek imali pratnju još jednog vozila koje je bilo namenjeno da izvidi da li nailazi policija.

Takođe, sa sobom su uvek imali oružje kako bi se odbranili od mogućih napada ili da čak izvrše napad na druge kriminalne grupe, s obzirom na to da su u sukobu sa škaljarskim klanom.

Kako navode španski mediji, policiji je bilo jako teško da ih otkriju s obzirom na to da su stalno menjali adrese prebivališta kao i automobile.

Istraživanja istražitelja omogućila su da se napravi kriminogena mapa zatvorenih plantaža u različitim ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, što je konačno omogućilo da se demontira ukupno 13 plantaža marihuane, 8 u Toledu, 4 u Madridu i jednog u Gvadalahari i uhapsiti 16 članova kriminalne organizacije 4 u Madridu i 12 u Toledu.

- Zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, jedno od njih automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini - navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode, ova kriminalna grupa povezana je sa klanom srpskog porekla, "kavčanima". 

- Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca. Gpupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem - navode oni.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI