PROSLAVLJALA PRVI MAJ SA PRIJATELJIMA, PA OTIŠLA U SMRT Deset godina od jezive tragedije kod Kraljeva
Printscreen

Naime, ona je sa dvadesetak drugova i drugarica praznik odlučila da proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva, gde su se uputili 30. aprila. Dok su u dvorištu ostavljali šator, Aleksandra je ušla u drvenu kuću. Tada se začula eksplozija i kuća je počela da gori.

Njeni prijatelji čuli su vrisak i poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa. Pokušali su da džipom ulete u kuću i na taj način izbave drugaricu, ali se krov urušio. Vatru su verovatno pokušavali da ugase vodom, ali ona se samo još više razbuktala.

Ćerka i žena otkrile detalje horora u Obrenovcu: Dejanova supruga izustila samo jednu rečenicu - Alo.rs

Uzrok požara bila je plinska boca, a plamen se potom proširio na kante sa benzinom i začas progutao vikendicu i devojku u njoj, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da izađe na bezbedno.

Momci su pored vikendice palili vatru kako bi pekli prase. Plinska boca je bila otvorena i bio je uključen agregat na benzin. Pretpostavlja se da se devojka onesvestila zbog plina, pa nije stigla da istrči iz vikendice u plamenu. Srušila se pokušavajući da otvori vrata. Upravo ta isparenja verovatno su dovela i do eksplozije.

Aleksandrin brat Aleksandar, koji je tada imao 16 godina, rekao je da su majka i on prvi stigli na zgarište.

- Majka je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom. Kako se nije javljala, zvali smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno. Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata sa unutrašnje strane - rekao je.

Vatrogasci su na lice mesta stigli veoma brzo, ali je za pomoć devojci bilo kasno.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading