SRĐAN I JELENA DVE GODINE FALSIFIKOVALI RAČUNE! Saslušan par koji je "prao" pare u beogradskom vrtiću: Ovako su potrošili 30 miliona (FOTO)
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoju odbranu, ali su odbili da odgovaraju na pitanja postupajućeg tužioca, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor.

Inače, policija traga za još jednom osobom zbog sumnje da je ovom bračnom paru osumnjičenih pomogla u izvršenju krivičnog dela poreska utaja.

Sumnja se da su oni, u periodu od 2019. do 2021. godine, u nameri da izbegnu plaćanje poreza na dobit falsifikovali 323 gotovinska računa dobavljača za robu i usluge, u vrednosti od oko 130.794.050 dinara, prikazujući ih u finansijskim knjigama kao troškove.

Pokušali da ga otmu, on im pobegao! Jedan otmičar uhapšen, dvojica u bekstvu - Alo.rs

Zatim su, kako se sumnja, koristeći ove račune protivpravno podizali gotovinu i na taj način umanjili i lažno prikazali osnovicu za obračun i plaćanje poreza na dobit predškolske ustanove i usput izbegli plaćanje poreza i doprinosa na lična primanja J. T. Na taj način su, kako se sumnja, oštetili državni budžet za oko 35.624.092 dinara.

Nelegalno stečen novac integrisali u legalne tokove

Nelegalno stečeni novac osumnjičeni su, kako se sumnja, integrisali u legalne tokove kroz investiciona ulaganja u predškolsku ustanovu kupovinom nepokretnosti i materijalnih dobara, a veći deo gotovine su koristili za lične potrebe.

U sefu, koji je u vlasništvu Srđana T., na kom je ovlašćenje imala Jelena T., pronađeno je 68.600 evra i oko 60 grama zlata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading