VARALI FIRME, UZIMALI GORIVO KOJE NIKAD NISU PLATILI Saslušani osumnjičeni kojima se na teret stavlja prevara vredna 11 milona dinara
Foto: Printscreen

Osumnjičeni G. Ć. i S.N. su se branili ćutanjem, dok je D.K. izneo svoju odbranu nakon čega mu je ukinuto zadržavanje, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima G.Ć. i S.N. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Sudija je predlog usvojio i osumnjičenima odredio pritvor. Za četvrtim osumnjičenim u ovom postupku se i dalje traga.

Rotvajleri krvnički napali i rastrgli ženu i njenog kućnog ljubimca! - Alo.rs

Osumnjičenima se na teret stavlja da su izvršili krivično delo Prevara u obavljanju privredne delatnosti. Osumnjičeni u ovom postupku su G.Ć., odgovorno lice privrednih društava „STIX“ DOO Varvarin i „Radović energy“ DOO Beograd, a kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu „DMS Pasta” DOO Beograd, zatim S. N. kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u PD „STIX“ DOO Varvarin i D. K., odgovorno lice PD „DMS Pasta” DOO Beograd.

Krivičnom prijavim obuhvaćen je i 41-godišnji muškarac za kojim se traga. Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili. Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara u kom iznosu su oštetili pomenuta privredna društva iz Starčeva, Krupnja i Valjeva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading