OBRT U SLUČAJU ''OTETOG'' DETETA? Oglasilo se Tužilaštvo
Alo Vladimir Marković

Povodom prijave majke Jelene Abramović da joj je suprug Mašan Lubarda oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju Srbije, Tuzilaštvo je dostavilo MUP-u zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije, da bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj.

NA 3, 2, 1! Specijalci pozvonili u hodniku zgrade, vrata su se otvorila, a onda je usledila uvežbana akcija! (VIDEO)

- Napominjemo da Prvo osnovno javno tužilaštvo već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece. Centralni organ švajcarske konfederacije je taj zahtev preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP-u i Tuzilaštvu, a u cilju provera navoda oca da je protivno odluci švajcarskog suda majka sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske.

- U tom predmetu, koji predstavlja kontra prijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi poveravanja maloletnog deteta. Uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda, od majke. O svim odlukama Tužilaštva nakon provera, javnost će biti blagovremeno obaveštena - navode u Tužilaštvu.

Podsetimo, Jelena Abramović (32) iz Beograda majka je dečaka koji ima dve i po godine, a koji je, kako ona tvrdi, otet. Mališana je preko granice odveo Jelenin suprug sa kojim je od 6. januara u brakorazvodnoj parnici.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je jutros da će Ministarstvo spoljnih poslova pomoći Jeleni Abramović, majci dečaka koga je otac bez njenog pristanka odveo u Švajcarsku. Pomoći ćemo kao Ministarstvo u okviru konzularnih aktivnosti, rekao je Dačić gostujući na Prvoj TV.

On je naglsio da slučaj Abramović nije nažalost pojedinačan i izolovan slučaj.

- Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete, .... Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini - rekao je Dačić, a prenosi Tanjug.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading