POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV RADOJA ZVICERA Kavčani će odgovarati za ubistvo Jovana Vukotića!
Foto: Printscreen/Radoje Zvicer

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Radoja Zvicera i njegove grupe za planiranje likvidacija vođe suprostavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića i visokokotiranog pripadnika ove kriminalne organizacije Jovana Jovanovića 2020. godine.

Pored Zvicera na optužnici su za pripadništvo kriminalnoj organizaciji su Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Danilo Bakić, Stevan Kraljević, Radovan Mujović, Vladan Lučić, Filip Knežević, Ratko Živković, Milutin Knežević, Miloš Jovanović, Milutin Čotar, Vladimir Vučković, Dejan Rutović i Srđan Jurišević.

Planovi likvidacija istaknutih škaljaraca razotkrivene su zahvaljujući komunikacijama koje su kavčani razmjenjivali preko Skaj aplikacije.

Plan da se Jovanović likvidira u drugoj polovini maja 2020. godine snajperom dok je boravio u iznajmljenom stanu u Kotoru usledio je posle odustanka da se ubije na dan sedmodnevnog ili četrdesetodnevnog pomena pokojnom Igoru Dedoviću.

Dedović je ubijen početkom 2020. godine zajedno sa Stevanom Stamatovićem dok su sa porodicama boravili u jednom od restorana u Atini.

Nakon saznanja da se Jovanović ponovo nalazi u Kotoru i da boravi u stanu u stambenoj zgradi zvanoj ,,Pentagon“ Zvicer 13. maja naređuje da se Jovanović mora ,,raditi za sedam dana“ pojašnjavajući da će meta u stanu boraviti do 1. juna.

Zvicer određuje i da na Jovanovića pucaju Goran Vučković i Igor Terzić dok je deo članova ove kriminalne organizacije imao zadatak da prikuplja podatke o mestu i vremenu kretanja Jovanovića ali i kretanje policije na terenu.

Međutim, uprkos detaljno razrađenom planu, Terzić i Vukčević su 19. maja 2020. godine odustali od likvidacije zbog građana koji su se nalazili na lokaciji odakle je trebalo ispaliti smrtonosne hice ali i zbog smanjene vidljivosti usled nastupanja mraka.

Vukčević i Terzić su, kako se navodi u optužnici, ostavili oružje na skrovitom mestu na označenoj poziciji da bi narednog dana ponovo došli i izvršili krivično delo.

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV RADOJA ZVICERA Kavčani će odgovarati za ubistvo Jovana Vukotića!

Foto: Alo.rs

 

Međutim na putu prema štek stanu oni su uhapšeni.

Ipak, Igor Božović koji je nadzirao celu komunikaciju oko planiranja ubistva Jovanovića već narednog dana angažuje nove pripadnike za ostvarenje cilja.

U optužnici se navodi da je angažovao lica koja su na Skaj aplikaciji koristili naloge sa šiframa 52819F i 5S7EKH ali prema podacima dostupnim istražiteljima i ovaj plan nije ostvaren a ubistvo Jovanovića nije ni pokušano.

Prema navodima optužnice koju je SDT podiglo 20. januara 18-člana kriminalna organizacija, koju su formirali Zvicer i Vujotić, pored likvidacije Jovanovića planirala je i ubistvo vođe suprostavljenog škljarskog klana Jovana Vukotića dok je boravio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Jovanović, koji je slovio za bliskog saradnika pokojnog Vukotića, 2016. godine je u Istražnom zatvoru vrelim uljem polio Igora Božovića.

Jovanoviću, koji se u bezbjednosnim evidencijama vodi kao visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, svaki trag se gubi 2020. godine, samo desetak mjeseci pošto je izašao iz zatvora dok je Jovan Vukotić ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

Na njega su pucala dva napadača sa motora dok se nalazio za volanom automobila u kojem su bili njegova trudna supruga i dijete.

Prije ubistva, suprostavljeni kavački klan je nekoliko puta pokušao ubistvo Vukotića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading