POTRESNI DETALJI ZDRAVSTVENOG STANJA MALE LANE Devojčica je prestravljena, nije progovorila nijednu reč!
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Mala Lana (8), koju je otac iz pakla Uroš Pašajlić (38) godinama držao zarobljenu u kupatilu u stanu u Mirijevu, dovedena je u petak u bolnicu u jezivom stanju, saznaje Informer od dobro obaveštenog izvora.

GODIŠNJICA UBISTVA POLICAJCA ĐURĐEVCA Kolegi u čast PU Zaječar postavila bilbord na Trgu Oslobođenja (FOTO)

Nesrećna devojčica je neuhranjena i ima jedva 15 kilograma, preplašena je i nije progovorila nijednu reč. Zaostala je u razvoju, nije sposobna da samostalno jede, pa je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom.

Policajka zaplakala

Izvor otkriva da je Lana, kad su je policajci u petak zatekli zaključanu u kupatilu u Uroševom stanu, bila potpuno zapuštena, neokupana, dugotrajno izgladnjivana i dehidrirana...

''Ležala je zgrčena u kadi, a telo joj je sama kost i koža, ko god ju je video u takvom stanju, taj prizor nikad neće zaboraviti... Policajka koja ju je prva uzela u naručje odmah je zaplakala... Pošto je dete bilo u teškom stanju, odmah je prebačeno u bolnicu'', rekao je naš sagovornik, i dodao:

Lana je zaostala u razvoju i psihički i fizički pošto je godinama bila praktično u zarobljeništvu. Još se ne zna da li ne progovara iz straha ili jednostavno još nije ni naučila da komunicira.

U bolnici joj je urađena kompletna dijagnostika i za sada je medicinske sestre hrane preko sonde i infuzijom pošto nije u stanju da samostalno jede. Fizički i psihički oporavak će biti mukotrpan i dug, a osim lekara, s njom će godinama morati da rade i psiholozi, pošto je Lana očigledno preskočila ceo jedan period razvoja.

Inače, za nezapamćeni slučaj zlostavljanja i zanemarivanja deteta saznalo se u petak, nakon što je Uroševa ljubavnica Ivana Lončar (46) došla u policijsku stanicu i prijavila ga da ju je pretukao. Tad je otkrila policajcima da Uroš u svom stanu u Mirijevu godinama drži zarobljenu ćerku.

Kako je kasnije utvrđeno, Pašajlić je malu Lanu dobio 2015. sa prvom suprugom Nevenom T., s kojom se upoznao u klinici za odvikavanje od droge u Beogradu. Pošto su oboje bili narkomani, Lana je odmah po rođenju oduzeta roditeljima, ali kad je napunila tri godine, sud je dodelio starateljstvo nad detetom Urošu i njegovoj majci, koja živi u Nemačkoj.

Upravo tada je i počeo pakao za malu Lanu, koja je samo čudom preživela zlostavljanje, potpunu izolaciju i izgladnjivanje. Uroš ju je hranio samo buđavim ostacima hrane i nekim grickalicama i danima ju je ostavljao samu i zaključanu u kupatilu, dok je on skitao.

Nevena, koja živi na Karaburmi, tvrdila je prekjuče novinarima Informera da je Uroš dobar otac i da se on "lepo brine o Lani". Međutim, iste večeri je komšinici priznala da nas je lagala, navodno iz straha od bivšeg muža!

''Kad je u utorak uveče čula da je Uroš uhapšen, Nevena je došla kod mene i rekla mi da je morala da laže novinare jer joj je on ranije pretio. Ona se njega plaši'', kazala nam je komšinica, dodajući da Nevena godinama nije videla Lanu:

''Ispričala mi je jednom prilikom da je Uroš pre par godina otišao u Centar za socijalni rad i zahtevao da se njoj zabrani svaki pristup detetu. Prošle godine mi je pomenula da njena ćerka treba da pođe u školu, ali samo nekoliko dana posle toga rekla mi je da joj je Uroš poručio da Lana neće ići u školu i da joj škola ne treba!''

Živela na Dorćolu

Naša sagovornica otkriva i da je Nevena ranije živela na Dorćolu, ali je još u srednjoj školi upala u loše društvo i počela da se drogira. Njeni roditelji su tada prodali stan na Dorćolu i preselili se u jeftiniji na Karaburmi, pošto su morali da vrate njene dugove za drogu.

Što se tiče Uroševe ljubavnice Ivane Lončar, ona živi kao podstanar u Krnjači, u stanu u kom ju je Pašajlić pretukao prošle sedmice, nakon čega se saznalo i za jezivu sudbinu njegove ćerke. Kad su joj reporteri Informera pokucali na vrata, Ivana ih je samo malo odškrinula, tek toliko da smo mogli da joj vidimo modrice i podlive oko očiju.

''Odlazite, nemam šta da vam kažem... Pozvaću policiju'', viknula je histerično, pa zalupila vrata.

Oca iz pakla odao mobilni telefon

Uroš Pašajlić je bio u bekstvu od petka do utorka, kad je lociran i uhapšen u dvorišnom stanu u Kornatskoj ulici na Karaburmi. Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, inspektori su ga locirali preko mobilnog telefona.

Sredovečni muškarac koji živi u tom dvorištu ispričao nam je da je video Uroša u nedelju, kada je došao kod njegovog komšije, a video ga je potom i u utorak, kada su ga policajci izveli iz stana.

- Izveli su ga sa rukama vezanim na leđima. Nije ništa progovorio, samo je gledao u zemlju - rekao je naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading