NASILJE NAD PROFESORKOM U TRSTENIKU Veštaci ocenili da je đak koji je snimao incident - nezreo; odloženo saslušanje svedoka (FOTO)
Printscreen

Danas je u okviru istražnih radnji u postupku, gde je osumnjičen M.M.(18), đak koji je snimao izmicanje stolice profesorki Mariji Stevanović, trebalo da bude saslušan drugi učesnik incidenta, ali kao svedok - I.K.(16).

Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju.

NASILNIK IZ MIRIJEVA SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU Sumnjiči se za zlostavljanje i mučenje

Doneta je odluka da se saslušanje odloži za 21.mart.

Kako saznajemo, u međuvremenu je iz Niša pristiglo i mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog M.M.(18). Veštaci su procenili da je M.M. nezreo za svoj uzrast što znači da mu se ukoliko dođe do suđenja, može suditi pred Osnovnim sudom u Trsteniku,ali samo po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, a ne po Krivičnom zakonu.

Drugim rečima, M.M.jeste krivično odgovoran,ali ne može biti kažnjen po zakonu koji se primenjuje punoletnike. Očekuje se da nakon saslušanja svedoka, bude doneta odluka o podnošenju optužnog predloga ili odbačaju krivične prijave.

Obojica su nastavili da pohađaju školu,a nastavi se vratila i oštećena u slučaju,profesorka engleskog jezika. Učenik I.K,koji danas nije saslušan, ispisao se iz škole dan pre nego da Nastavničko veće prvi put razmatra status svih učesnika incidenta u učionici. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading