EGIĆU MESEC DANA PRITVORA ZBOG SUMNJE DA JE SILOVAO DEVOJKU Novosadski političar satima iznosio odbranu
Foto: Alo/Ujedinjena demokratska Srbija

Advokat osumnjičenog Egića Goran Karadarević potvrdio je ovu informaciju za beogradski medij i izjavio da je njegov klijent u tužilaštvu iznosio odbranu nekoliko sati te da odbrana zastupa stav da je u pitanju lažna prijava.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da su doneli Naredbu o sprovođenju istrage protiv pomenutog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 178 stav 1, kaznom zatvora u trajanju od pet do dvanaest godina.

Teška nesreća kod Vojnića: Muškarca poklopilo stablo koje je obarao - Alo.rs

 

- U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni je uhapšen, pa mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka - kažu u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu poručuje da će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Kako su mediji već izveštavali, devojka koju je Egić navodno silovao ispričala je u policiji da se sa njim upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Devojka koja je optužila Egića za silovanje radi kao manekenka i foto-model za jednu srpsku modeling agenciju ali nije dovoljno zarađivala od tog posla te je htela da nađe redovan izvor prihoda i stan kako bi se preselila u Novi Sad.

Egić joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao jer kao bivši političar i biznismen ima dosta veza u Novom Sadu a, između ostalog, radi i za jednu agenciju koja pruža konsultantske usluge, odnosno organizuje "kurseve za poslovno obrazovanje i razvoj" što bi trebalo klijentima da olakša muke prilikom pronalaska posla.

On je navodno pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo devojku u svoj stan i navodno zahtevao od nje da imaju seksualni odnos što je ona odbila. On ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao a devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila nadležno javno tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila Egića za silovanje koji je potom uhapšen.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading