ALO! EKSKLUZIVNO OTKRIVA KO JE VOĐA PINK PANTERA ZA KOJIM TRAGAJU GRCI Specijalista za satove  sa pet lažnih identiteta!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Grčke vlasti uhapsile su Srbina i Grka, pripadnike bande „Pink panter“, zbog spektakularne pljačke prodavnice „roleks“ satova u Atini prošle godine. Još trojica srpskih državljana još su u bekstvu, a među njima je i navodni vođa. Kako Alo! saznaje, u pitanju je Užičanin Petar Š. (47)!

„Član međunarodne kriminalne organizacije ’Pink panter’ sa kriminalnom prošlošću u Srbiji, ali i Evropi, jeste 47-godišnjak koji je imao vodeću ulogu u krađi 24 sata vredna 135.000 evra u centru Atine“, navode grčki mediji.

ALO! EKSKLUZIVNO OTKRIVA KO JE VOĐA PINK PANTERA ZA KOJIM TRAGAJU GRCI Specijalista za satove  sa pet lažnih identiteta!

Društvene mreže

 

On je hapšen i 2017. godine zbog razbojništva koje je počinio u Nemačkoj, a potom je isporučen Sloveniji koja ga je tražila zbog istog dela. Srpski mediji o njemu su prvi put pisali kada je 2010. godine u Milanu planirao da raznese kombi koji je prevozio dva miliona evra iz jedne banke!

Ovaj Užičanin tada je uhapšen u Italiji na osnovu informacija koje je srpska policija prosledila kolegama u Italiji.

Sam birao satove u Atini

Prema pisanju grčkih medija, Petar. Š. je u ovu zemlju devet dana ranije ušao sam, isključivo da bi izvršio razbojništvo. Granicu je prešao nekoliko sati nakon pljačke, koristeći drugu pasošku kontrolnu tačku.

Kako se pokazalo u istrazi, upravo je on čekićem razbio izloge i vitrine i uzeo satove koje je stavio u torbu.

Grčka policija veruje da on ima veze u kriminalnim krugovima u raznim evropskim zemljama i da je satove već „utopio“.

„U pitanju su članovi užičke ekipe ’Pink pantera’, koji rade po celoj Evropi. Uža specijalnost im je krađa satova, ali samo iz poznatih juvelirnica, od kojih nijedan ne košta manje od deset hiljada evra“, prenosili su tada mediji.

Kod njih su pronađeni kalašnjikovi i ručne bombe, toliko moćne da su lako mogle da probiju oklopno vozilo.

ALO! EKSKLUZIVNO OTKRIVA KO JE VOĐA PINK PANTERA ZA KOJIM TRAGAJU GRCI Specijalista za satove  sa pet lažnih identiteta!

Društvene mreže

 

Grupa iz Užica je postala poznata kada su 2008. u Austriji uhapšeni članovi takozvane operske bande, osumnjičene da je u Beču i okolini ukrala nakit i novac u vrednosti od 2,6 miliona evra. Ime Petra Š. nekoliko godina kasnije ponovo je dospelo u žižu javnosti kada je uhapšen zbog još jedne spektakularne pljačke zlatare u Sloveniji. Tokom suđenja Kancelarija Interpola u Bernu u Švajcarskoj obavestila je Sloveniju da se osoba koja sedi na optuženičkoj klupi ispred ljubljanskog okružnog sudije predstavljala po Evropi s raznim dokumentima, uključujući i falsifikovane. Jednom je to bio Srđan P., drugi put Petar Š., treći put Matija T. J., zatim Darko V. i Predrag M. Činilo se da je zbog toga i sudija bio zbunjen.

ALO! EKSKLUZIVNO OTKRIVA KO JE VOĐA PINK PANTERA ZA KOJIM TRAGAJU GRCI Specijalista za satove  sa pet lažnih identiteta!

Društvene mreže

 

Pomagač glumio nepokretnog starca

Dok su u Sloveniji „panteri“ imali pomagača koji je glumio ženu kako ne bi skrenuli pažnju na sebe, prilikom pljačke u Atini njihov trojanski konj bio je - starac!

„Još uvek se traga za 63-godišnjim Srbinom koji je glumeći staru i nemoćnu mušteriju veštim potezima uspeo da ubedi radnika obezbeđenja da mu treba pomoć, kako bi duže držao vrata radnje otvorena, usled čega su njegovi saučesnici ušli u prodavnicu“, pišu grčki mediji.

„Starac“ je tokom pljačke neprimetno nestao, a da je i on umešan, utvrđeno je dugo nakon što je avionom napustio Grčku!

- Okrivljeni, kako da vas zovem, Srđan ili Petar? - upitao je on optuženog.

Petar Š. tada je bio optužen da je ukrao automobil i vozio pljačkaše do zlatare. Kako ne bi delovali sumnjivo, jedan od lopova prerušio se i pozvonio na vrata zlatare. Kada mu je prodavac otvorio, dvojica razbojnika su uletela unutra. Čekićima su razbijali vitrine dok je treći sakupljao plen u torbu. Ukrali su 78 satova prestižnih brendova i vlasnika oštetili za 450.000 evra!

Iako su svedoci tokom suđenja prepoznali Petra Š. kao jednog od pljačkaša, sudija je prema optužnici mogla da ga osudi samo za krađu vozila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Incognito

05.03.2023 13:58

Izneti satove sa ovolikom vrednošću,je prava umetnost.